Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A Dunántúl egyik legszebb települését kevesen ismerik, de most elhoztunk öt olyan látnivalót, amiért érdemes ellátogatni oda. 

 

A tizenhatezer fővel rendelkező kisváros Szombathely közelében található, és elsősorban az itt található fürdőről és gyógyvízről híres. A település nem csak jelentős természeti, hanem jelentős kulturális értékeket is képvisel, kezdve a vallástól egészen az építészetig.

 

 

És íme rövid listánk:

 

  • A Nádasdy-vár az előbb említett szempontok egyik fizikai megtestesítője. A hosszú történelmi múlttal rendelkező épület a 13. század végén került megépítésre, és például híres királyunk, Károly Róbert is birtokolta. A nemzeti örökségben is kiemelkedő szerepet betöltő vár Sárvár központjában magasodik a háztetők fölé. Az épület körül elterülő park az év bármelyik szakaszában kisebb látványorgiát okoz a betévedőknek. A váron belül található 1300 négyzetméteres múzeum kimeríti az igényes tárlatvezetés fogalmát. Magyarország 20 legszebb vára


nadasdy var  • Hogyha betévedünk a városközpontba, akkor a Kossuth téren kisebb-nagyobb változásokat vehetünk észre a városházának helyet adó placcon. (A városházának egy harangja is van, ami a nyári hónapokban négyszer csendül fel) A szökőkút színes és változatos fényjátéka általában tavasszal a leglátványosabb, de természetesen a hely a fényképészeket is vonzza)
  • A bevezetőben említettük már, hogy a városban gyógyvíz és egy remek fürdő is található, ami világszínvonalával minden évben tömegszámra hívogatja a bel- és külföldről érkező látogatókat. Itt több kikapcsolódási lehetőség is a turisták rendelkezésre áll, a Sárvári Gyógy-, és Wellness fürdőben. Csodás gyógyfürdőink


sarvar gyogyfurdoforrás: furdoszovetseg.hu 


  • A Vadkert Major azért különleges, mert az ingyenes belépés mellett a szabadban találkozhatunk erdei és majorsági háziállatokkal. Ez azokat is érdekelheti, akik önmagukban nem nagy természet-fanatikusok. Önmagában ennek a lehetősége is olyan élményt nyújthat az idősebb és fiatalabb látogatóknak egyaránt, ami egy ideig a fejükben marad.
  • Hazánk egyik legidősebb növénygyűjteménye is itt található, ami sokáig a Nádasdy-várhoz tartozott a maga 9,2 hektárnyi területével. A több mint 200 éves arborétum az angolparkkal és különleges növényekkel kiegészülve tökéletes látványt nyújt.


arboretum


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.