Gondolj Tenerifére - mi jut eszedbe először? Bármi is az, szinte biztos, hogy a sziget ennél többet tartogat számodra!

 

Sokak számára a Kanári-szigetek egyet jelent Tenerifével - nem véletlenül alakult így, a szigetek "fővárosa" csodás strandjain felül is rengeteg kincset rejt. Szinte a végtelenségig tudnánk sorolni azt a rengeteg csodát, ami miatt Tenerifének kétségkívül minden bakancslistán ott a helye, de az a helyzet, hogy ezeket tényleg látni kell, úgyhogy az alábbi listát - a teljesség igénye nélkül - inkább csak kedvcsinálónak szánjuk. Annak viszont elég meggyőző, szóval vigyázat - elképzelhető, hogy a bejegyzés második részét már az örök tavasz szigetén fogod olvasni!

 

 

1. Egész évben tavasz

 

Tenerifét nem véletlenül hívják az "örök tavasz szigetének" is - a Spanyolországhoz tartozó legnagyobb Kanári-sziget egész évben kellemes hőmérséklettel, burjánzó növényzettel, kirándulási és strandolási lehetőségekkel csábítja az ide látogatókat.

 

A Teide szinte kettéválasztja a szigetet, ettől délre télen is általában 20 fok körül alakul a hőmérséklet, és az év 300 napján süt a nap.

 

tenerife 10 jo erv tavasz


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

2. Teide Nemzeti Park


A sziget közepén található, 3700 méter magas Teide Spanyolország legmagasabb pontja, de nem csak emiatt kihagyhatatlan látványosság. A vulkanikus látkép váltakozó tájaira, a fenyőerdőkkel és a zöldellő völgyekkel a természet lenyűgöző sokszínűségét bemutató múzeumként is tekinthetünk, melynek maradéktalan felfedezését változatos nehézségű és hosszúságú túraútvonalak segítik.

 

A kevésbé vállalkozó kedvűek viszont akár magyar nyelvű kirándulás keretében is megcsodálhatják ezt a védett területet, így nincs kifogás: irány a Teide!

 

tenerife 10 jo erv teide nemzeti park3. Elképesztő strandok

 

Nem meglepetés, hogy Tenerifének számos igazán látványos strandján pihenhetünk. A helyiek körében az egyik

 

legnépszerűbb a Las Teresitas strand,

 

amely mindössze 10 percnyi autóútra található a sziget fővárosától. A déli részek kedvencei pedig az igazán elegáns Playa del Duque és a legnagyobb Playa de Las Vistas. Minden kiépített strand biztonságos, tiszta, azonban érdemes figyelnünk a zászlójelzésekre, hiszen a hullámok percek alatt hatalmasra nőhetnek.

 

tenerife 10 jo erv elkepeszto strandok


4. A "hatalmasok": Los Gigantes

 

A Teide közel 4000 méteres magassága mellett a Los Gigantes változatos sziklái, 6-800 méteres magasságukkal és a lábaiknál elterülő vulkanikus, fekete homokos strandjaikkal szintén teljes joggal tartanak igényt az érdeklődésünkre. A sziklák által tagolt öblökben több fontos kikötő is helyet kapott, melyek szintén változatos programlehetőségeket kínálnak, ha kigyönyörködtük magunkat a természet alkotta, egyedi és megismételhetetlen formákban.

 

tenerife 10 jo erv los gigantes


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

5. Bálna- és delfinles

 

A Los Gigantes lábainál található, kristálytiszta vizű öblökben a víz alatti élővilág elképesztően gazdag; a búvárkodás szerelmesei erről megbizonyosodhatnak akár ott, helyben is, de akik nem érik be ennyivel, azok bátran jegyet válthatnak az innen induló hajók valamelyikére, hogy annak fedélzetéről csodálják meg a Tenerife környékén honos,

 

közel 30 bálna- és delfinfaj éppen arra úszó példányait.

 

Egy ilyen kirándulásra jellemzően 3 órát érdemes szánni, amit jó eséllyel egy kalózhajó fedélzetén tölthetünk majd el, onnan csodálva ezeket a csodálatos élőlényeket.

 

tenerife 10 jo erv balnaTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.