Hasznos tudnivalók Visegrádra utazóknak


A Dunakanyar legszebb helyén található Visegrád nemcsak az egyik legfontosabb nemzeti emlékhelyünk érdekes középkori látnivalókkal, hanem remek üdülőhely is kiváló wellness szállodákkal, és az aktív kikapcsolódás egyik legfontosabb magyarországi központja is. Még Károly Róbert tette 1323-ban királyi székhellyé Visegrádot, ahol tovább fejlesztette a régi királyi épületeket és a fellegvárat is. Az ő nevéhez fűződik az 1335-ös visegrádi királytalálkozó is, ahol a magyar, a lengyel és cseh királyok hoztak fontos döntéseket. A három ország együttműködése még a mai kor diplomáciájában is hivatkozási alapul szolgál. A későbbiekben pedig Mátyás király tette a királyi palotát messze földön ismert reneszánsz központtá.


visegradi var 02Napjainkban évente 4-5 millió turista látogat el közúton vagy hajóval Visegrádra, amivel előkelő helyet foglal el a honi turizmusban. A Visegrádra érkező vendégek nagy része csak néhány órára érkezik, de a közelmúltban épített kényelmes szálláshelyeknek köszönhetően egyre többen töltenek el hosszabb időt a városban.


Látnivalók és programlehetőségek Visegrádon:Királyi palota:

A nagyterületű királyi palota ad otthont a Mátyás király múzeumnak, ahol a Visegrád életében fontos szerepet játszó 5 király emlékét mutatják be szakszerűen és hiteles formában. a kiállítás fontos eleme a régi időket bemutató digitális film.


 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk
Magyarországot

Salamon torony:

A hatszögletű Salamon tornyot a 13 században építették az alsóvár és a fellegvár közötti védvonalon. Az egykori lakótoronyban érdekes kiállítás mutatja be a múlt emlékeit, a legfelső hatodik szintről pedig szép kilátás nyílik a környékre.


visegradi var 03


Fellegvár:

A mai fellegvárat a korábbi várak romjain kezdték el a 13. században IV. Béla idejében, majd Luxemburgi Zsigmond, Károly Róbert és Mátyás király idejében is fejlesztették, majd a török időkben szinte teljesen elpusztult. Az erődítés felújítása kb. 150 éve szakaszosan zajlik. A látogatók ma a történeti kiállítás mellett egy panoptikumot, egy korona történeti kiállítást és egy vadászati-halászati gyűjteményt nézhetnek meg. A panoráma kilátó látogatása ingyenes.


 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk
Magyarországot

Bertényi Miklós füvészkert:

Az Ördögmalom vízesés és a Magdolna-forrás irányából lehet eljutni a Telgárthy-réten található Bertényi Miklós füvészkertbe, melynek különleges mikroklímája és növény válogatása minden évszakban különleges élményt jelent.


visegradi var 04


Túrázás és kerékpározás:

A környező hegyekben több, mint 100 kilométer jól kiépített túraösvény és kerékpárút szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését. Az útvonalak mentén padokat, pihenő helyeket, erdei játszótereket és kilátó pontokat építettek ki


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.