Biztosan mindenkinek van a családi, baráti körében olyasvalaki, aki nosztalgiával gondol vissza a 80-as években Bulgáriában eltöltött nyaralására.

 

A bolgár tengerpart az elmúlt 20 évben folyamatos népszerűségnek örvend és aki anno járt a Fekete- tenger partján, most talán már rá sem ismerne. Az üdülőterületek megállíthatatlanul fejlődnek, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes helyet egy csodás nyaraláshoz.

 

Remek-ár érték arányú, biztonságos úti cél: hosszan elnyúló rendezett, homokos tengerpart, gyermekbarát, lassan mélyülő tenger,

 

éttermek, bárok sokasága és természetesen a minden igényt kielégítő hotelek, az egyszerű apartmanoktól az 5 csillagos all inclusive kategóriáig.


 Utazási Tipp  
    Utazások Bulgáriába

A magyarok számára talán Napospart a legismertebb üdülőterület: pezsgő éjszakai élettel, vidámparkkal, aquaparkkal, vízi sport lehetőségekkel.

 

Ez a fiatalok és a nyüzsgést kedvelő családosok kedvence. A nyugodtabb pihenésre vágyók válogathatnak Albena, Pomorie, Elenite vagy Szozopol pompás szállodai kínálatából.


bulgaria kozepsoAzonban a tengerparti kikapcsolódáson kívül Bulgária sokkal többet tartogat. A kultúra kedvelőinek is akad bőven látnivaló.

 

Mindenképpen érdemes ellátogatni Neszebár és Szozopol bizánci stílusú óvárosába,

 

ahol elmerülhetünk a macskaköves kis utcák forgatagában, és sokkal inkább autentikus bolgár hangulat fogad minket; az üzletekben válogathatunk a helyi szuvenírek és kézműves portékák között. A városban több gyönyörű templom, illetve rom mellett sétálhatunk el, de érdemes a tipikus helyi lakóházakat is szemügyre venni.

 

Neszebár méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

 

Az északi üdülővárosokban (Albena, Aranyhomok, Szt. Konsztantin és Elena, azaz a volt Druzsba) sem lehet unatkozni, az albenai aquapark vagy a várnai delfinárium kellemes kikapcsolódást kínál az egész családnak. A szórakoztató programokon túl pedig olyan természeti érdekességet fedezhetünk fel, mint a Várna melletti kőerdő. Nyári szezonban az utazási irodák hetente több járatot is indítanak a bolgár tengerpartra, amely mindössze másfél óra alatt elérhető.

 

Aki azonban még többet szeretne látni ebből a csodás országból, annak érdemes autóba ülnie. Egyénileg történő utazás során rövid pihenőt tarthatunk Szófia sokoldalúan kontrasztos fővárosában, ahol a régi és az új összeolvad. Innen északkelet felé haladva a régi főváros, Veliko Tarnovo ódon hangulatába is könnyű beleszeretni. A történelem és művészettörténet szerelmeseinek érdemes még Sumen felé egy kis kitérőt tenni, ugyanis innen nem messze található a

 

Madara-fennsíkon a Madarai lovasnak elnevezett dombormű, mely a sziklafalon egy vágtató lovast ábrázoló relief.

 

Mindez azért is érdekes, mert a fennsíkon már az i.e. 3000 évvel ezelőtt is település állhatott, így a dombormű igen jelentős történelmi emlék.Ha Szófiától délkeleti irányban haladunk, térjünk be egy ebédre a szintén elbűvölő Plovdiv városának valamelyik kis éttermébe. Ha pedig inkább a hegyek felé vennénk az irányt, mindenképpen látogassuk meg a Rilai kolostort a nemzeti park területén, melynek hangulata és környezete egészen biztosan rabul ejti az embert. A kolostort a mai napig lakják, a szerzetesek pedig sokszor szívesen szóba elegyednek a látogatókkal. Aki pedig jobban szereti a telet, mint a nyarat, az sem fog unatkozni Bulgáriában,

 

hiszen a Pirin és a Rilai-hegység is dinamikusan fejlődő sícentrumokkal várja a téli sportok szerelmeseit.


 Utazási Tipp  
    Utazások Bulgáriába
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.