Hirdetés

Látogatás Fuerteventurán a szörfösök paradicsomában


A Fuerteventura vulkanikus eredetű szigetének nagyon sok elnevezése van. Az egyik ilyen barna ötven árnyalata is lehetne, mondhatnánk, hogy a zöld ötven árnyalat szebb lenne, de aki Fuerteventurára utazik, rádöbben, hogy a kopár sziklák mennyi szépséget rejtenek. A sziget épp ettől különleges, a lávamezőkön nem élnek meg a fák, viszont a kéntől a kövek oldala néhol zöldes színezetű.


Fuerteventura rita 01Az istenek lábnyoma. A görögök azt hitték, hogy itt ért véget a világ, innen már csak felfelé van út az istenekhez. Fuerteventura a legrégibb a Kanári-szegetek közül, 20 millió évvel ezelőtt jött létre. Akkor még 3 km magas volt, de az évek alatt kopott, süllyedt, így ma már csak 820 m.
 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk a Kanári-szigeteket

Fuerteventura régi neve Erbaria, azaz a fal szigete volt. Két királyság közt fallal választották el a szigetet, hogy a kecskék ne tudjanak elvándorolni. Még manapság is mintegy 3000 kecske él a szigeten, farmokon tartják őket tejükért, amiből finom sajtokat, túrót készítenek. Az utakon a vadveszély táblán is kecske szerepel.

Fuerteventura rita 02


Mit lehet ott látni Fuerteventura szigetén? - Hangzik el sokszor a kérdés.

Először is látogassuk meg a szigetet egy túra keretében, ismerjük meg történelmét, hagyományait! Kóstoljunk édességeket, gyönyörködjünk a panorámában, élvezzük a természetet! Az Aloe üzemben lessünk be a növény feldolgozásának rejtelmeibe, ahol vásárolhatunk is Aloe készítményeket, krémeket, italokat.

Fuerteventura rita 03


Semmiképp ne hagyjuk ki az Oasis Park meglátogatását sem! Ez nem egy hagyományos állatkert, itt mentett állatok élnek. Persze egy kis fóka show-ban itt is részesülhetnek a vendégek és a park kijáratánál ajándékboltban (nem túlárazott) emléktárgyak kaphatók. És kaktuszokban is bővelkedik a park.

Fuerteventura rita 04


Ki ne szeretne delfint látni? Vagy teknőst? De még inkább bálnát! A szerencsések üvegfenekű hajóból láthatják ezeket az állatokat természetes környezetükben. Az időjárásra viszont figyelni kell, mert erős szélben vagy vihar után nem közlekednek a hajók.
 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk a Kanári-szigeteket

Fuerteventura rita 05


A sok utazás után jólesik a pihenés.

A nyüzsgést kedvelők választhatják északon Corralejo tengerparti városkát. A főutcán sok márkás üzlet (cipő, ruha, parfüm, ékszer) található. Itt is érdemes akciós időszakban, pl. Black Friday ideje alatt vásárolni akár „féláron” is. A város közelében terül el Fuerteventura nemzeti parkja a homokdűnével, illetve szemben vele Isla de Lobos, ahová hajóval lehet átjutni.

Fuerteventura rita 06


Délen Morro di Jable várja a vendégeket hosszú, homokos tengerpartjával, bárokkal, üzletekkel és a világítótoronnyal.

Fuerteventura rita 07


A csendre és nyugalomra vágyók megpihenhetnek a hegyekkel körülvett kis oázisokban, ahol élvezhetik a türkiz tenger, a kék ég és a pálmafák látványát.

Fuerteventura rita 08


Szélre fel! Itt aztán az év bármely szakában élvezhetik a szörf szerelmesei a szelet és a hullámokat. Aki komolyabb megmérettetésre vágyik, részt vehet az évente megrendezésre kerülő René Egli szörfiskola 2 hetes, július végi bajnokságán. Ilyenkor kisgyerekeseknek nem is ajánlott az ideutazás a nagy hullámok miatt.

Fuerteventura rita 09


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.