Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Vulkánok, gejzírek, vízesések… fedezzük fel Izlandot, a számkivetett vikingek szigetét! 

 

Izland egy Magyarország méretű szigetország ahol nagyon kicsi a népsűrűség, főképpen a tengerparti zónák lakottak. Rengeteg a vulkán, a gejzír és az érintetlen természetvédelmi területből adódóan rengeteg a különleges látnivaló. Mivel az ország a sarkkörhöz közel helyezkedik el érdekessége, hogy nyáron nem megy le a nap, télen viszont roppant rövidek a nappalok. Amennyiben télen tiszta az ég, az északi fény bámulatos látványát is megcsodálhatjuk.

 

Izland egész évben bámulatos, de csomagoláskor érdemes figyelembe venni a változékony időjárást. Talán mégis a nyári időszak a legalkalmasabb egy izlandi túrához, de adódhat úgy tavasszal és ősszel is, hogy alkalmas az időjárás. Izlandon a turizmus az elmúlt időszakban rendkívül dinamikusan fejlődött, egyre trendibb dolognak számít egy izlandi utazás.

 

Évente kb. 1 millióan látogatják az országot, ami a gazdaság egyik fontos tartópillére.


izland 02


Az időeltolódás Bubapesthez képest -2 óra, a menetidő direktjáratú repülővel kb.5 óra, ami az átszállástól függően akár 12 órára is nyúlhat. Az ország történelme a vikingekhez köthető, akik a IX. században érkeztek Norvégiából. Sokáig skandináv fennhatóságú gyarmat volt Izland, amely 1944-ben nyerte el a teljes és végleges függetlenségét. Az 1956-os forradalom után 52 magyar jutott el Reykjavikba akik ott kezdték újra az életüket. Néhányan ott maradtak, néhányan pedig továbbálltak idővel. Napjainkra inkább fiatal magyar munkavállalók próbálják ki szerencséjüket a szigetországban. Ha úgy hozza az élet érdemes velük elbeszélgetni az ottani világról.A legfontosabb izlandi látnivalók felkereséséhez minimum egy hétre van szükség, de akár két hétre elegendő néznivaló is akad Izlandon. Az ország megtekintéséhez talán az a legjobb módszer, ha körbeutazzuk Izlandot, amihez körülbelül 2000 kilométeres utat kell megtenni. Írásunk következő részében bemutatásra kerül a két fegnépszerűbb nevezetesség: Reykjavik és a Kék Lagúna.

 

Fantasztikus izlandi utazási ajánlatok

 

Reykjavík:


Reykjavík Izland fő- és egyben legnépesebb városa is 122.000 fős lakossággal. Az izlandi főváros kihagyhatatlan része bármelyik úti programnak, az utazók véleménye szerint kifejezetten kisvárosi hangulatot áraszt magából. A legrégibb épületek 18. századi eredetűek, de az izlandiak szeretik a modern épületeket is. A város látnivalóit akár két keréken is fel lehet keresni, ha az időjárás is megfelelő hozzá.

 

 

Hallgrímskirkja

 

A fővárosgyik nevezetessége a Hallgrímskirkja, ami egy evangélikus templom. A maga 74.5 méterével Izland legmagasabb épülete. Nevét Izland főpüspökéről, Pétur Pettursonról kapta. A hely látogatása ingyenes, kizárólag a toronyba való feljutásért kell fizetni. Az egész városból jól látszik. A templom előtt Leif Eriksson Vörös Erik fiának a szobra látható.

Hallgrimskirkja


Harpa


Harpa egy izlandi hangversenyterem és konferencia-központ. A 43 méter magas épület különleges bazalt oszlopokra hasonlító formát ölt, több öt vagy hatszögű alakzat kombinációjából áll. Déli oldalát úgy alakították ki, hogy egy természetes fényjátékot hozzon létre. E különleges hely egyéb kulturális programoknak és rendezvényeknek is helyet ad.

 

harpa concert hall


Laugavegur


Nevét a Délnyugat-Izlandon megtalálható túraútvonalról kapta. Vásárlás-kedvelőknek mindenképpen meg kell látogatni ezt a helyet. A Laugavegur Izland híres bevásárlóutcája. Számos kisebb szuvenír boltnak, étteremnek, kávézónak ad otthont.

 

Laugavegur


Izlandi Nemzeti Múzeum

 

A város múzeumai közül a legfontosabb. Itt lehet a legjobban megismerni Izland múltját. A kiállított tárgyak közül a legfontosabb egy 13. századi kőfaragás, mely egy lovag életét mutatja be.

 

 

Kék Lagúna


A Kék Lagúna egy lávamező közepén található Reykjavik közelében. A geotermikus energiával fűtött szabadtéri fürdő, mindössze 13 km-re a nemzetközi repülőtértől. A Lagúna vize gyógyító hatású, bőrproblémák esetén kifejezetten hatásos. A belépők ára igen borsos, (kb. 50 euró) de megéri ezt a pénzt, mert ez egy nem mindennappi élmény.

 

kek laguna izland


Gejzírek


Vulkanikus működések által a víz felhevül, majd gőz formájában felszínre tör. A föld mélyéről feltörő gejzírek évszázadokon át megnehezítették az emberek életét, napjainkban az izlandiak szolgálatába álltak, így Izland az első ország, mely energiaszükségletének 100%-át megújuló energiából fedezi. Külön érdekesség, hogy a geotermikus energiával fűtött üvegházaikban még az eper is megterem, mely igazán kuriózum egy ennyire zord klímájú országban. Izland leghíresebb gejzírjei egy Haukadalur nevezetű völgyben találhatók, ezek a Geysir és a Strokkur. A Geysir a legrégebbi vízkitörési pont, melynek gőzcsóvája napi háromszor, akár 70 méter magasra is feltör.

 

 

Vízesések
Izland vízesései a világ legszebbjei sorába tartoznak, melyek közül nehéz kiválasztani a legkülönlegesebbeket. Az ország bejárása során több helyen is lesz lehetőség egy-egy érdekes hely felkeresésére.

 

izland vizeses


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában