Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Karintia tartományi fővárosa Klagenfurt változatos történelmi és természeti adottságokkal várja az utazókat.

 

Kedves és szép emlékekre tesz szert mindenki, aki Ausztria legdélebbi tartományának, Karintiának a fővárosát választja ki úti célként ebben az évben. A Budapestről autóval kb. 5 óra alatt egyszerűen elérhető Klagenfurt bővelkedik látnivalókban és tartalmas programlehetőségekben is.


Worthersee 01A Wörthi tónál:

 

Ha az ember harmonikusan szeretné kezdeni a napját, jól teszi, ha reggel sétál egyet a ködbe burkolózó Wörthi-tó partján. Kávézás után akár mindjárt vízre szállva kirándulhat is egyet a tavon közlekedő fehér színű kirándulóhajókkal a meseszép mariawörth-i templomhoz, vagy a tó másik végén található Velden városába. Ha viszont a parton maradna, nagy élményt jelent, a tóparthoz közel található világhírű Minimundust felkeresése, ahol a földkerekség híres épületeinek 1:25 arányban kicsinyített mását építették fel. Fel lehet keresni a klagenfurti Planetáriumot és a Hüllőállatkertet is a tóparti Európa Parkban, jó időben pedig szinte kötelező klagenfurti program a strandolás a város 3 strandjának egyikén. Ausztria riviérája, a Wörthi-tó - programok, látnivalók és érdekességek

 

TIPP: Érdemes a látogatást napnyugtához időzíteni, csodálatos látványt nyújt a lenyugvó nap


 Utazási Tipp  
    Ausztriai körutazások, ausztriai szállások a legjobb áron

Klagenfurt óvárosa:

 

A legjobb, ha a híres, sárkányt ábrázoló 1593-ban készült Lindwurmbrunnennél (sárkánykútnál) kezdjük el rejtélyes múltú karintiai főváros bejárását a Neuer Platztól kiindulva. A kút és a sárkánnyal szemben álló Herkules szobor Klagenfurt alapításának legendájára emlékeztetnek. Szintén fontos látnivaló a közeli Mária-Terézia szobor, melyet 1873-ban adtak át valamint a klasszicista stílusban emelt Városháza. Az óvárosi séta sok szép 17-19. századi épület között vezet el az elegáns üzletekkel körülvett autómentes Alter Platzra, a helyiek kedvenc találkozó helyére. A városnézés során mindenhol érződik Klagenfurt egykori gazdagsága. Feltétlenül érdekes megnézni a reneszánsz stílusban épült kéttornyú Landhaust (Tartományi házat) és a csodálatos freskóiról híres Stadtpfarrkirchét (Városi plébániatemplom).


klagenfurt 011


Rendezvények, Múzeumok:

 

Egész évben változatos rendezvények és bemutatók zajlanak Klagenfurtban és a Wörthi-tó körül. Az Ironman, a triatlon és a maratoni futó versenyeken túl irodalmi találkozók, színházi előadások, testfestő világbajnokság, és zenei rendezvények várják a látogatókat. Ausztria egyik legszebb adventi vásárát is Klagenfurtban tartják.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.