Hirdetés

Hirdetés

Észak-Ciprus egy békés és idillikus nyaralóhely sok-sok látnivalóval, ami sokat őrzött meg a mediterrán világ varázsából 

 

A hivatalosan nem is létező országba, Észak-Ciprusba invitáljuk az utazókat, melyet Törökországon kívül egy ország sem ismert el, mégis önálló államként működik. A történelem során számos civilizáció hagyta hátra nyomait és látogatni sem tilos, mégis kevesen keresték fel az elmúlt évek során a török Észak-Ciprust, miután az ország 1974-ben két részre szakadt. A legtöbben elsősorban nyaralási célból érkeznek az országba, melyhez az Európai Unió polgárainak nincs szüksége útlevélre.

 

Észak-Ciprus egyike azon mediterrán területeknek, ahol általában nincs nagy nyüzsgés és tömeg. A hosszan elnyúló homokos strandok felkeresése mellett, akár minden egyes napra lehet találni valamilyen kiránduló tartalmas programot. A török népesség barátságos és vendégszerető. Ételeik és italaik íze sok magyar utazó kedvence. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mit is lehet csinálni Észak-Cipruson a strandoláson kívül.


eszak ciprus nicosiaÉszak-Ciprus látnivalói:

 

Az elmúlt 11 évezred egymást váltó civilizációi bőségesen hagytak hátra érdekes látnivalókat, melyeket a strandolás után érdemes felkeresni:

 

  • Szent Hilarion vára: Az eredetileg bizánci megfigyelőtoronyként létrejött vár 3 részből áll, és a tenger irányából érkező támadások észlelésére kivédésére szolgált. Több hasonló is épült a szigeten, de ez a legnagyobb és az egyik legjobban megőrzött.
  • Girne: Kedvelt kirándulóhelye az Észak-Ciprusra látogatóknak. Várában 6 különböző múzeum is található, egyikükben például egy több mint 2000 éves restaurált hajóroncsot mutatnak be. Népszerű még a kikötő és a tengerparti sétány, ahol kávézók és éttermek várják a vendégeket.
  • Bellapais: Furcsán hangzik, de az Észak-Ciprus legmagasabb pontján (713m) épült középkori kolostor rom a francia gótika egyik szép példája. Építése a frank-keresztes időkre nyúlik vissza, III.Húgo frank uralkodó építtette. A ma múzeumként és hangversenyteremként használt romantikus kirándulóhelyen nagyon szép fotókat lehet készíteni. Szépen ápolt virágos park, kézműves boltok és ámulatba ejtő kilátás fogadja az utazókat.

 Utazási Tipp  

Ciprus banner

 

    Last minute utazások Észak-Ciprusra -20-40%-tól

  • Nicosia/Lefkosa: A világ egyetlen ketté osztott fővárosa a reneszánsz idők várostervezésének bámulatos mintaképe. 11 bástyával erődített falai még ma is stabilan állnak. Uniós polgárként 3 gyalogos átkelőn a megosztott város mind a két oldalát bejárhatjuk. A török oldalon az oszmán építészet szép erkélyes lakóházait,mecseteket és szép tereket lehet látni. A város kettéosztottságának jelképe az ún. puffer-zóna, ahol sok téma kínálkozik a fotósoknak.
  • Büyükkonuk: Igazi törökös hangulatú középkori látnivaló az egykori karaván szeráj a 16. századból . A négyzet alakú egykori pihenőhely 68 terme ma 2 szinten éttermekkel, bazárral és kávézókkal vár az érkezőkre.
  • Famagusta: Észak-Ciprus második legnagyobb városát erős falakkal vették körül. A városban járva jól láthatóak az európai hatások. Famagusta legfontosabb nevezetessége a gótikus Szent-Miklós katedrálisból átalakított Lala Musztafa mecset. Jókat lehet sétálni a rendkívül szép kikötőben és környékén. Érdekesség, hogy itt játszódik Shakespeare híres színdarabja az Otelló is.
  • Salamis: Ez a bronzkorban alapított csodálatos települést a rómaiak tették naggyá. A római időkből származó ókori romváros egyike a legszebb ciprusi látnivalókkal. További érdekesség Szent Barnabás temploma a város nyugati részén.

 

eszak ciprus 02 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.