Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Jó szokásához híven lassan beköszönt a tavasz, és ezzel elkezdődik a kirándulások időszaka,ami alatt Eger városát is felkereshetjük!

 

A páratlan történelmi múlttal rendelkező várost minden magyar ismeri (elég csak az Egri csillagokra vagy a történelemkönyvek lapjain egekig magasztalt egri diadalra gondolni). De a rengeteg, elsősorban történelmi hőstettnek otthont adó műemlék mellett más dolgokat is meg lehet ismerni ezen a változatos vidéken. Az egri borvidék is nagy hírnek örvend, rengeteg zamatos nedű látott már itt napvilágot.Eger Heves megye megyeszékhelye, és rengeteg kulturális látnivalóval rendelkezik. A városnézést érdemes az Esterházy Károly Főiskolával kezdeni, ugyanis páratlan kinézete mellé meg értékes gyűjteményekkel is rendelkezik, elsősorban festményekkel, de értékesebb könyvek is itt kapnak helyet. Ha a keleti oldalába megyünk, akkor lehetőségünk lesz meglátogatni a csillagvizsgálót, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre. A főiskolával szemben álló bazilika az egyik legnagyobb hazánkban, az oszlopcsarnokát a római Pantheon mintájára építették és a munka a belsejét díszítő elemekkel összesen 120 évig tartott. Az orgonája több mint 8000 síppal rendelkezik. A városban található egy minaret is, ami az 1596 utáni török fennhatóságnak állít egyfajta emléket. Ez Európában ritkaságnak számít, ráadásul más minaretekhez képest is jóval feltűnőbb, nagyobb alapra épült, és összesen 32 méter magas.


eger varosa01


Eger vára természetesen a település legérdekesebb helyszíne – nem csak hogy a hazafiasság egyik védőbástyájává vált, hanem rengeteg állandó kiállítás helyszínévé is. Rengeteg csoport és múzeum foglalkozik azzal, hogy a lehető legnagyobb háttértudást adja át az Egerben hősiesen küzdő katonákról. Viszont van itt még bormúzeum és kocsi kiállítás is, illetve egy Marcipánia nevű hely, ahol Kopcsik Lajos cukrászmester alkotásait tekinthetjük meg, ugyanis a 120 tárgyból álló kiállítás összes tagja cukormasszából és marcipánból készült. A kiállításban helyet kapnak helyi épületeknek a cukorból elkészített modelljei (például a minaretnek), de híres mesefigurák is életre kelnek. Egerszalók rövid története és csodás sódombjaiTravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.