Szlovénia világszerte híres és ikonikus üdülőhelye a mesésen szép Bledi-tó, mely vonzerejét a helyi látnivalóknak és a környék kiránduló helyeinek köszönheti.

 

Valódi turista mágnes a Júliai-Alpok ölelésében lévő Bledi-tó melynek mesés képei beleégtek a retinánkba, annyiszor kerültek már bemutatásra a különböző magazinokban és filmekben is. Szlovénia legszebb tavának kialakulása az ősi gleccserek munkájának köszönhető.

 

A tó közepén található szigettel és a víz fölé magasodó sziklán épült várával Európa legszebb üdülőhelyei között a helye.A 19. század közepe óta a világ minden tájáról turisták ezreit vonzza Bled kora tavasztól egészen decemberig. A Bledi-tó a Triglav Nemzeti Parkban, Budapesttől kb. 500 km-re található. Hosszúsága 2,1 km, szélessége 1,4 km vizét 3 termálforrás táplálja, így nyáron akár 25-26 fokosra is felmelegszik.

 

A helyi klímának különleges gyógyhatást tulajdonítanak, sokan jönnek ide migrénes, keringési és reuma panaszokkal.

 


 Utazási Tipp  
    Akciós szállások, last minute Bledben

A Bledi-tó látnivalói:

 

A tavat és környékét legjobban a vízen közlekedő Pletna nevű hajókon ülve lehet áttekinteni. Talán a tó közepén lévő kis szigeten a 17.században épült, 98 lépcsőfokon megközelíthető

 

Mária Mennybemenetele templom a legimpozánsabb helyi látnivaló.

 

A 6 Eurós belépőjegy leszurkolása után akár a templomtoronyba is felmászhatunk egy tökéletes fotó kedvéért! A templom kedvelt esküvői helyszín, harangját 1534-ben öntötték.


Szintén érdekes program a több mint ezer éves várhoz és a mellette lévő neogótikus Szent Márton templomhoz vezető séta. A kisvárosban sok szép patinás lakóépület, éttermek, kávézók és szállodák régi villák találhatóak.

 

Ínyenceknek kár lenne kihagyni a helyi krémest, mely Bled legfőbb specialitásai közé tartozik.

 

Rosszidős programként ajánljuk az elegáns Živa Wellnessközpont felkeresését. A tavat körbesétálva megismerhetjük a helyi vízi sport központot és szabadtéri strandot is, mely rendszeresen nyeri el a kék zászló címet tiszta vize és rendezett környezete miatt.


bledi to szoveg kozott 


Program lehetőségek a Bledi-tó környékén:

 

- Bledtől kb. 4 km-re található a vadregényes Vintgár szurdok, mely 1,6 km hosszúságú és a meredek sziklafalak között sebesen futó Radovna folyó felett fából épült hidakon és ösvényeken lehet megtekinteni.

 

A szurdok végén lévő 13 m magas Sum vízesésnél ér véget a túra.

 

- A Bohinji-tó, és a felette lévő Vogel síközpont csodálatos sípályáival bárhol megállná a helyét Európában. A környéken további 4 kisebb-nagyobb sípálya található.

 

- A Triglav Nemzeti Park Szlovénia egyetlen nemzeti parkja. A park közepén lévő (2.864 m) Triglavot Szlovénia legmagasabb csúcsát és meseszép környékét öleli fel számtalan szép túraútvonallal és a híres Hét tó Völgyével.

 


 Utazási Tipp  
    Akciós szállások, last minute BledbenTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.