Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A legjobb lesz mihamarabb útra kelni, ha valakit érdekel Skócia és a Loch Ness-i szörny története. Kedvcsináló írásunk bemutatja a titokzatos Nessie történetét.

 

Loch Ness egy olyan legendás hely Skóciában, melynek története mindig is tele volt mítoszokkal. Minden évben több ezer ember látogat el a Skót Felföld második legnagyobb tavához azzal a céllal, hogy megismerkedjen a festői Loch Ness tóval és a Nessie-ről szóló mítosszal.


loch ness 01


Ivernesstől 16 kilométerre délnyugatra meredek hegyfalak között található a népszerű attrakciónak számító Loch Ness. Ha a Skóciában járunk, Glasgow-ból az A82-es úton kell Fort William és Inverness felé haladni. Invernessből, a Felföld fővárosa Drumnadrochit fél óra alatt érhető el autóval vagy a 917-es és a 919-es autóbusszal (a buszjegy 4-8 €).

 

Cartour tipp:

Ha valaki nem társasutazással keresi fel Loch Nesst, foglaljon jóval előtte szállást a környékent, mert nagyon sokan szeretnének a tó környékén megszállni

 

Loch Ness történelme

 

A Skót Felföld Loch Lomond utáni második legnagyobb tava a Loch Ness, melyet a földlemezek tektonikus mozgása hozott létre. Kb. 12.000 évvel ezelőtt még összeköttetésben állt a tengerrel, de a környezet felemelkedésével ez a kapcsolat fokozatosan megszűnt. A Loch Ness tó édesvizű, 34 kilométer hosszú, a legnagyobb szélessége 1,5 kilométer, a legnagyobb mélysége 230 méter. Vize mélykék, majdnem fekete színű. A tónál tett látogatás misztikus hatását tovább erősíti a víz felett lebegő ködfüggöny, mely a hideg 6-7 fokos víznek köszönhető.


 Utazási Tipp  
    Utazások Skóciába

Nessie:

 

Első alkalommal egy ír pap Saint Columba észlelte a szörnyet 565-ben, amit egy 10-15 méteres hosszú nyakú tengeri hüllőnek írtak le. Azután sokáig senki sem foglalkozott az észlelésekkel, pedig többen is beszámoltak hasonló élményeikről. Világhíre csak a 20. században kezdődött el, amikor is egy londoni sebész RK Wilson lefotózta, és a fényképe bejárta az akkori világsajtót. A skótok hamar megszerették a rejtélyes lényt, és megtiltották, hogy bárki vadásszon rá. Számos kutatás és megfigyelés igyekezett azóta megfejteni a misztikus lény titkát, de mindmáig eredménytelenek voltak az erőfeszítéseik. A modern tudomány már a vízben található DNS-ek elemzésével is megpróbál fényt deríteni a rejtélyre.

 

 

Látogatóközpont: Drumnadrochit központjában nyitottak egy tematikus múzeumot, ahol interaktív módon 7 zónában mutatják be a hely történelmét és az eddigi kutatásokat is. A központ 9.30-17.00-ig fogad látogatókat. A belépő ára felnőtteknek kb. 8, gyermekeknek kb. 6 €/fő.


loch ness 02


Urquhart vára

 

Loch Ness meglátogatását érdemes lesz összekötni a dombos vidéken a 13. században épült Urquart várának a felkeresésével, mely a környék legnagyobb várromjai közé tartozik. A látogatók áprilistól szeptemberig 9.30-17.15-ig nézhetik meg a kiállítást ami bepillantást nyújt a múlt világába.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.