Madeira szigete sok mindenről híres: a változatos élővilágáról, a szebbnél szebb színekben pompázó növényeiről és a sajátos nyugalmáról.

 

Akik ide utaznak, azoknak része lehet a pihentető és kellemes éghajlatban és a csodállatos környezetben. Akik mondjuk egy hétnyi kikapcsolódásra vágynak, azoknak tartalmas egy hétben lehet részük, míg azok, akik a passzív pihenésre vágynak, ugyanúgy megtalálják helyüket a szigeten.


madeira szoveg kozott 02


Madeira a legnagyobb sziget az Atlanti-óceánon található Madeira-szigetek közül, a maga 750 négyzetkilométerével. Portugáliához tartozik, vagyis az európai kulturális és politikai részt erősíti. A szigeten 238 202 fő él (a 2001-es népszámlálás alapján) és ebből 103 962 fő (szintén a 2001-es népszámlálás szerint) a fővárosban, Funchalban éli a mindennapjait. Madeira domborzatának számottevő részét a sziget közepén átfutó hegylánc teszi ki, ami kettéválasztja az északi és a déli oldalt egymástól. Ehhez a hegylánchoz tartozik

 

Madeira legmagasabb pontja, a Pico Ruivo, a maga 1862 méteres magasságával.

 

A sziget partvonala erősen tagolt és nagyon kevés jó kikötőhely található, ahol mégis volt kikötésre alkalmas hely, ott épültek meg az első városok Madeirán. A szigetre látogató emberek többsége valóban középkorú és nyugdíjas, de ez nem jelenti azt, hogy a fiatalabbaknak ne tetszhetne.


 Utazási Tipp  
    Medira utazások, akciós szállás

A tengerpartok többsége jól karbantartott és gondozott, de a víz hőmérséklete nyáron sem a legmelegebb. A leghidegebb hónap február, amikor a hőmérők egy kicsit hidegebb, 15-16 fokos hőmérsékletet mérhetnek. A legmelegebb hónapokban sincsen tikkasztó hőség, 25-28 foknál nem lesz melegebb. Akik az időjárás ellenére szeretnék kipróbálni Madeira tengerpartjait, azoknak ajánlatos egy két órás komp út segítségével áthajózni a legnagyobb közeli szigetre, Porto Santóra. Itt az ember megtalálhatja a homokos tengerpartokat és az egyéb, fiatalok számára sokkal érdekesebb kikapcsolódási lehetőségeket.

 

Érdemes lehet még meglátogatni a Golden Beachet, ahol egy kilenc kilométeres homokos strand áll a turisták rendelkezésére. Azok, akik jobban kedvelik a hosszabb túrákat, a gyaloglást, azoknak is tökéletes hely Madeira, a magasabb falvakat és a túrapontokat hosszas gyalogtúra útvonal köti össze, ahol csak egyetlen szabályt kell betartani: soha ne indulj el egyedül.


madeira szoveg kozott 01


Madeirának van egy sajátos hangulata, a sziget, és a rajta élő emberek nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugallnak magukból. A sziget élő-és állatvilága is lenyűgöző, a fővárosban pedig a növények kedvelőinek ajánlatos lehet meglátogatni a botanikus kerteket. Funchal parkjaiban és utcáiban nagyobb keresgélés nélkül is összefuthat az ember mangó-, banán- és papayafákkal! A jacaranda fa minden tavasszal virágba borul, ezzel az egész szigetet lilába öltöztetve. A sziget növényi jelképe a papagájvirág, amit egész évben meg lehet találni – valójában bárhol - a szigeten.


 Utazási Tipp  
    Medira utazások, akciós szállás


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.