Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Andalúzia egyik legszebb városába, Malagába egyszer mindenképpen érdemes elutazni. Hogy miért? Most megtudhatja!


Az Andalúziába való utazás első és talán legfontosabb szabálya az, hogy az indulás előtt mindenképpen keressünk magunknak valamilyen szállást, ugyanis a helyszínen erre nem lesz lehetőségünk. (Pontosabban lesz, de csak a megfizethetetlen helyeken, és ha mégis találnánk egy olyan helyet, ami megfelel a pénztárcánknak, az is drágább lenne, mivel nem előzetesen foglaltuk)


malaga 01A reptérről a városba út esetében két forgatókönyv létezik: az, hogy taxit szerzünk, vagy hogy autót bérlünk. Az előbbit ajánljuk, mert a spanyol temperamentum jellemzően a vezetésben nyilvánul meg, a piros lámpa sok esetben csak dísznek van, szóval elég veszélyes lehet. A taxiban ezzel szemben nem kell törődni a forgalommal, a sofőrök ismerik a terepet.
 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Andalúzia csodáit

Ha mégis inkább autót kölcsönöznénk, akkor viszont a parkolásra érdemes odafigyelni – egy szabálysértésért 100-140 euróval is könnyebb lehet a pénztárcánk. Sárga szín jelöli, hogy hol nem szabad parkolni, a kék fizetős parkoló, míg a fehér az ingyenes. A parkolási módok közül a fizetőset ajánljuk – ez a legegyszerűbb és nem vészes az ára.

malaga 02


A történelmi belváros rengeteg embert le fog kötni – a római, a mór majd a keresztény uralom rajtahagyta a nyomát a városon, mindegyik időszak nyomait fel lehet fedezni az épületeken . Ha van olyan ember, aki egy idő után már unná a városnézést, az könnyedén találhat magának más elfoglaltságot is, ugyanis a belváros másik része a gasztronómiájáról híres. Az itt található római amfiteátrum és az 1950-ben feltárt színház is sok látogatót vonz, így ezekről sem érdemes lemaradni. A La-Manquita is a város egyik legszebb látnivalója, és a tengerparton fekvő botanikus kert is kihagyhatatlan látnivaló. Picasso például itt látott napvilágot, és az emlékére létrehozott Picasso Múzeum minden évben több ezer turistát vár a kiállításaira. 200 kiállított műalkotás kap itt helyet, ami a kerámiáktól kezdve a festményekig át mindent lefed.


malaga 03


Malaga egy saját fesztivállal is rendelkezik, ami a La Feria de Malaga, ami az egyik legfontosabb szent ünnep Spanyolországban. (Nem mellesleg 4 millió ember fordul meg ez alatt a nyolc nap alatt a városban)


 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Andalúzia csodáit

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.