Malaga repterétől mindössze 30-40 percnyi útra található Marbella a világsztárok és hírességek felkapott luxus üdülőhelye

 

Spanyolország virágzó turizmusában régóta előkelő helyen áll a dél-spanyolországi Costa del Sol, melyet az 55 kilométerre található Malagai repülőtérről lehet a legkönnyebben elérni. Mióta az 1960-as és 70-es években divatba jött a 140 ezres Marbella üdülővárosa, a spanyol és európai elit tagjai és a nagy világutazók mellett sorban adnak egymásnak randevút olyan hírességek is, mint Sean Connery vagy Joan Collins. Az egyedi atmoszférájú városban nagyon sok külföldi telepedett le. Persze nemcsak a leggazdagabbak, hanem hétköznapi turisták is nagyszámban látogatják a meseszép andalúziai várost, mely méltán lehet büszke elegáns yacht kikötőjére és a térség legjobb golfpályáira is.


marbella strandMarbella strandjai:

 

Marbellában és a környéken 29 strand található. A városba érve először a világ legexkluzívabb strandja a Nikki Beach tűnik elő. A hófehér napozóágyak és napernyők között hajnalig tart a pezsgős társasági élet. Tovább haladva sorban jönnek a többi népszerű homokos partszakaszok is a La Fontanilla, a Venus és az el Pinillo. A város melletti strandok sokak szerint még szebbek, mint a Marbellában találhatóak.

 

 

Látnivalók Marbellában:

 

A 6 kilométer hosszú álomszép tengerparti sétány mentén pubok, kávézók és játszóterek sorakoznak. A közelben található óriási szaúdi királyi rezidencia és a mellette lévő szemet kápráztatóan fehér Mezquita del Rey Abdulaziz Al Saud mecset valódi turista mágnesnek számítanak. Marbella óvárosát Casco Antiguának hívják. Girbe-gurba utcácskái és sikátorai a középkorból maradtak fenn és az andalúz építészet szép példáját mutatják. Szintén a múlt emléke a mór időkből hátramaradt középkori városfal.


 Utazási Tipp  
    Akciós utak, last minute Costa del Sol

Esténként a strandolás után kellemes program lehet egy séta a meseszép óvárosban. Megtekinthetik a nyaralóvendégek Marbella főterét a Narancs teret (Plaza de Los Naranjos), melyet a város visszafoglalása után alakítottak ki. A Narancs teret a hatalmat jelképező épültek övezik; a kormányzói palota, a Santiago kápolna és a régi városháza. Szintén a belváros ékei a Szűz Mária templom és az 500 éves szökőkút. Az óvárosi sétákat érdemes összekötni ínyenc andalúz vacsorákkal, vásárolgatással a helyi üzletekben, vagy modern áruházakban.

marabella 02


A marbellai nyaralások érdekes programja lehet egy látogatás az Aqua- vagy a Krokodil parkban. A kultúra iránt érdeklődőknek pedig a Museo de Grabado Espanol Contemporáneo meglátogatását javasoljuk, ahol akár Picasso alkotásokat is lehet látni. Ha mindez nem volna elég, marbellai indulással felfedezhetjük egész Andalúziát, mely bővelkedik a látnivalókban.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.