Hirdetés

Ismerjék meg az egyik legvarázslatosabb romantikus angliai kastélyt! Ez a Horsley Towers!

 

A Horsley Towers a Surrey grófságban található, egy 30 hektáros parkban. Az építésének dátumát 1820-ra teszik, és ugyanaz építette, mint aki a brit Parlamentet. Mostanság mint luxushotel működik, de a telken egy-két konferenciaterem is található – elsősorban üzleti tevékenység folytatásához. Híres lakókból sincs hiánya a kastélynak, mint például Ada Byron, aki Lord Byron neves költő lánya volt, és a 19. században élt a birtokon. (Ő nem mellesleg a világ első mechanikus számítógépének programjához is hozzájárult)A boltíves bejáraton belül rögtön a recepció fogadja az idetévedő embert, ahol egy egyszerű faasztal mellett meleg fogadtatásban is részesül. Bemutatásra kerül az étkező, majd el lehet foglalni a szobákat. (Fontos az olyan időszak kiválasztása, amikor nincsenek rendezvények, mert például egy esküvő is kisebb tömeggel járhat) Az emeletre egy hosszú, kanyargós lépcső vezet fel, a falakon pedig ízlésesen a kastély korábbi lakóiról készült festmények vannak felakasztva. Felérve, a szobákhoz vezető úton pár méterenként üveglapok vannak a padlóba csempészve, amik segítségével az alsó szintet is látni lehet. A szobák berendezése rendkívül idilli: minden a legromantikusabb a baldachinos ággyal, a függönyökkel és az asztallal. A fürdőszoba talán a legelképesztőbb: hatalmas kád és színes üvegek.


Horsley Towers01

 

képek forrása: Pete Meyer - google maps


A parkot is érdemes megtekinteni. Midnenhol székek és asztalok sorakoznak, ahol el lehet tölteni a reggeli utáni csendes időszakot. Erre található még a konferencia- és a szabadidőközpont is. A szálloda előtt egy tó is található, ami még tovább fokozza a romantikus hangulatot.TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.