Hirdetés

A tél közeledtével a sízők már türelmetlenül várják a kezdést. Bemutatunk 4 ausztriai síterepet amire biztosan lehet számítani.


Már hosszú ideje Ausztria számít a magyarok első számú síző utazási célpontjának. Ezt a jó hírnevet elsősorban jól kezelt hóbiztos pályáinak, megbízható szolgáltatásainak és közelségének köszönheti. A téli sportokon belül külön utazási célcsoportot jelentenek a gleccserek, melyeknek elsősorban a szezon korai megkezdésében és tavaszi meghosszabbításában van nagyon komoly szerepe. Írásunkban bemutatunk négyet Ausztria legfontosabb gleccserpályái közül.


 Utazási Tipp  
    Szállások, utazások Ausztriába

1. Dachstein gleccser

Ausztria Magyarországhoz legközelebbi stájerországi gleccsere könnyen megközelíthető. A szezon október végétől május közepéig tart a 2264-2700 méter között kiépített 5 kilométernyi pályarendszeren, melyet 5 lift szolgál ki. (1 kabinos, 1 ülő, 3 húzó lift) A Dachstein gleccser különlegessége az Edelgries freeride pálya és az Atomic Superpark . A sífutókat is 18 km jól kezelt pálya várja. A sípályákat Ramsau am Dachsteinből egy kabinos lift igénybe vételével lehet elérni. Nem sízőknek is érdekes látvány a gleccser jegéből kiépített Dachstein jégpalota valamint a Panoráma étterem és a Dachstein Walk üveg padlózatú kilátó.


2. Mölltali gleccser

Karintia legmagasabban lévő és legmagasabban fekvő és leghóbiztosabb síterepe a Mölltali gleccser. Az 1997-ben átadott sziklába vájt gleccservasút segítségével lehet 8 perc alatt elérni a 2108 méteres középállomásra, ahonnét előbb egy 6 fős kabinos majd ülős liftek visznek a pályákra.. A Mölltali gleccser sípályáit Budapestről kb. 6-7 óra alatt lehet elérni, 2108 és 3122 méteres magasság között építették ki őket, hosszúságuk 17,4 kilométer. A sízőket összesen 9 lift szolgálja ki a szezon, a szezon kivételesen hosszúra nyúlik: évente 330 napon át lehet síelni, a felső pályákat nyáron is lehet használni. A sífutókat 13 kilométeres pálya várja, a leghosszabb lesiklás a 7 kilométeres Eissee FIS Ausztria egyetlen pályán lehetséges.


ausztria gleccser sieles 01


3. Kaprun, Kitzsteinhorn gleccser

Ausztria egyik legjobb és leginkább hóbiztos síterepeként tartják számon a Kaprun-Kitzsteinhorn gleccsert, amelyhez a két részből álló 61 kilométernyi sípályát magába foglaló Európa Sportrégió tartozik. A Budapestről kb. 6,5 óra alatt elérhető síterep két fő része a Schmittenhöhe és a Kitzsteinhorn- Maiskogel. A sípályarendszert 768 és 3029 méteres magasság között építették ki ahol 21 sílift szállítja a sízőket. 4 funpark, 5 freeride szakasz és 2500 méteren egy korszerű Alpincenter várja a vendégeket. A síközpont október elejétől júniusig üzemel. Határtalan síélmények Kaprunban

 

4. Hintertux, Schlegeis gleccser

Ausztria egyetlen egész évben működő síterületét az 3476 méteres Olpener csúcs mellett építették ki 1500 és 3250 méteres magasság között. A téli szezonban 60, a nyári szezonban 12 kilométer hosszan síelhetők a pályák, melyekről egyedülálló kilátás nyílik a környező impozáns csúcsokra (Großglockner, a Dolomitok és a Zugspitze).

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.