Hirdetés

Sokak kedvenc színésze Arnold Schwarzenegger, akire a mai napig sokan úgy tekintenek, mint a testépítés, vagy éppen a filmes világ egyik ikonjára. Ezért ha tehetjük, látogassuk meg a Thali-i Arnold Arnold Schwarzenegger múzeumot.

 

Arnold Schwarzenegger hiába lett Kalifornia kormányzója, kevesen ismerik a történetének a kezdetét, persze azon kívül, hogy Ausztriából származik. Egy szerény, 2000 lakossal rendelkező csöndes kisvárosban, Thalban látott napvilágot. Szülőházában ma már egy róla szoló múzeum található.


 Utazási Tipp  
   

Körutazások, szállásfoglalás

Ausztriában


Az épület előtt ott áll az ikon szobra, hogy már belépés előtt is tudatosuljon bennünk, hogy amit itt látunk, az egy csodálatos életpálya összefoglalója, ami a nagy kerek egésznek csak egy kis részét teszi ki. A földszinten két dolgot lehet közelebbről megismerni: az egyik a hajdani kormányzói iroda, a másik pedig a színész gyerekkori szobájának a pontos mása. Az udvaron hatalmas, újrahasznosított anyagokból készült szobrokat lehet megcsodálni, amik annak ellenére is érdekesek, hogy önmagukban nem tesznek túl sokat hozzá a kiállításhoz. A földszinthez tartozik még az ajándékbolt is, ami persze minden hasonló helyről elengedhetetlen állomásnak számít. Ha szükség van a Schwarzis merchre, akkor itt kell beszerezni. Persze arra is lehetőség lesz, hogy eredeti, Arnold által használt súlyzókat is megismerjünk, és hogy a testépítői pályafutásába is jobban belelássunk.


arnold muzeum2

 képek forrása: arnieslife.com


Összegzés: a múzeum tökéletes hely…kb mindenkinek. Ha valaki kedveli az úriember munkáját, akkor egyenesen kötelező. Ha valaki érdeklődik a retró iránt, annak is.  Még a politikát előnyben részesítők is megtalálják a helyüket, ha jobban belemélyednének Arnold Schwarzenegger politikai szerepébe, akkor azt a kormányzóságán keresztül is meg lehet ismerni. A lehetőségek határtalanok, ráadásul mindez itt van egy köpésnyire Magyarországtól. Kell ennél több?

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.