Hirdetés

Hamisítatlan földi paradicsomba csöppen aki a Karib tenger második legnagyobb szigetén Dominikában készül nyaralni.

 

Amikor 1492 december 5-én Kolumbusz Kristóf az Indiába vezető utat kutatta, először a Dominikai Köztársaság területén ért földet. A frissen felfedezett szigetet Hispaniola névre keresztelte és 4 évvel később a partraszállása helyén hozta létre az első spanyol települést Santo Domingo-t, melynek óvárosát a közelmúltban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Hispaniola a második legnagyobb sziget a Karib-tengeren, kétharmad részén a spanyol nyelvű Dominikai Köztársaság, egyharmad részén pedig a francia nyelvet használó Haiti található


dominika szoveg kozt01


A kellemes klímájú trópusi sziget hosszan elnyúló partjait fehér homok borítja. Történelmi emlékei és természeti csodái, valamint a vidám és vendégszerető helyi lakosság miatt a Karib-szigetek egyik vezető utazási célpontjává vált. A legtöbben decembertől márciusig látogatják Dominikát, de az év többi részében is érdemes felkeresni. Sok magyar utazót vonzanak a türkizkék, finom homokos, pálmafás strandok és a szinte egész évben garantált napsütés. A legfinomabb helyi gyümölcsök január és június között érnek, gasztronómiája egészséges és változatos.


 Utazási Tipp  
    Dominikai luxusnyaralások megfizethető áron

Érdekességek, látnivalók a Dominikai Köztársaságban:

 

A Magyarország kb. felének megfelelő nagyságú ország földrajzilag rendkívül változatos. Termékeny völgyek, széles mezők, nemzeti parkok, botanikus kertek váltják egymást. A Karib-szigetek legmagasabb hegycsúcsa és a leghosszabb homokos-pálmás partszakasza is a Dominikai Köztársaságban található.

 

A főváros Santo Domingo az Újvilág legrégebbi városa ahol az Ozama erődön és a gyarmati idők hangulatát tükröző házakon kívül a kontinens legrégebben működő katolikus templomát a Catedral Primada de Américát és Kolumbusz admirális egykori lakhelyét az El Alcasar Palotát érdemes felkeresni.

 

- Északabbra a tengerparton épült Kolumbusz különleges mauzóleuma mely egyben múzeumként és világító toronyként is szolgál.

- Délkeleten La Romana városa mellett épült fel Altos de Chavon korallkőből készült művészvárosa, mely több film forgatási helyszíne is volt.

 

Samana félsziget: Az ökológiai „csodaország” nagyszámú endemikus, azaz csak ott élő fajnak ad otthont. Sokan egy bálna les vagy a Haitises Nemzeti Park kedvéért látogatják.

 


dominika szoveg kozt02


Fontos tudnivalók, hasznos tanácsok Dominikába utazóknak:

 

  • 2018 áprilisától a belépésre jogosító turistakártyák árát a repülőjegy már tartalmazza. Kivételt képez ez alól a Condor légitársaság, ahol a repülőre lépés előtt 9 Eurót kérnek a kártyáért a légi utaskísérők. Az ország elhagyásakor mindenkinek 20 USD kilépési illetéket kell fizetni a határon.
  • A Dominikába utazóknak nincs szüksége védőoltásra.
  • A legtöbb szálloda all inclusive ellátást kínál. A luxusszállodák közvetlen környéken többnyire kevés a látnivaló, így főképpen azoknak ajánlják akik szeretik a klub rendszerhez hasonló jellegű nyaralásokat.
  • A szállodai vendégeknek különböző helyi kirándulásokat szerveznek, mindenképpen javasoljuk a főváros Santo Domingo meglátogatását.
  • Vigyenek magukkal kis házi patikát és napvédő szereket!
  • Az utazóknak a mindenhol szokásos elővigyázatosságot javasoljuk: vigyázzanak az értékeikre, használják a hotelszéfet, leginkább a turisták által keresett helyekre menjenek és kérjenek tanácsot az idegenvezetőktől vagy szállodai személyzettől.
  • Létezik egy sokkal kisebb Dominica nevű sziget a Karib-tengeren, az elnevezés és a helyszínek hasonlósága megtévesztő lehet!
  • Télen 5, nyáron 6 óra az eltérés a magyarországitól.

 Utazási Tipp  
    Dominikai luxusnyaralások megfizethető áron

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.