Hirdetés

Black Jack, rulett, játéktermek, híres emberek. Látogatás a Las Vegasban.

 

Las Vegas az amerikai Nevada állam legnagyobb lélekszámú városa, egyben a világ egyik leghíresebb szerencsejáték-központja. A korpár és sivatagos környezetben felépült kaszinóváros múltja nem túl régi. Eleinte csak a vasúti munkások szálláshelyének jelölték ki, de 1911-ben már hivatalos településsé vált. Az addig unalmasan és eseménytelenül élő település életébe a nagy gazdasági világválság hozta el a nagy fordulatot.

 

1931-ben az állam rossz anyagi helyzete miatt ismét engedélyezték a szerencsejátékokat.

 

A lehetőséggel pedig éltek a helyiek, a város hatalmas fejlődésnek indult, sorra nyíltak a kaszinók és szállodák. Mindegyikük megpróbált túltenni a szomszédján, így neves tervezőket és építészeket bíztak meg az építkezéseken, akik korszerű és szokatlan ötleteket valósítottak meg a beruházók megbízásából. A szerencsejáték őrület pedig az egekig ért; híres művészek léptek fel a varieték műsorán, ismert személyiségek tették próbára a szerencséjüket, filmeket forgattak és cikkek százai számoltak be minderről, ami emberek millióit csábította ebbe az egyre inkább turista mágnesként működő csodavilágba.


las vegas 01


Las Vegas mára a világ egyik legnagyobb szórakoztató központjává nőtte ki magát.

 

A város egyik ikonikus nevezetessége a Las Vegas Strip, ahol közel 7 kilométer hosszan sorakoznak a híres szállodák és kaszinók.

 

A világ 25 legnagyobb szállodája közül 15 itt található.

 

Érdemes hétköznap érkezni, mert a hétvégén magasabbak a szállástarifák. Las Vegas városába legjobb az esti órákban vagy éjszaka érkezni, mert a hirtelen sötétségből felbukkanó hatalmas város fényáradata lenyűgöző látványt nyújt. Amennyiben tehetjük március – május vagy szeptember – november között utazzunk Las Vegasba, hiszen rendkívül nagy a forróság ezen a sivatagos területen, és gyakran 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Esőtől nem igazán kell tartani, hiszen rendkívül kevés a csapadék.


 Utazási Tipp  
    Utazások az USA államaiba,repjegyek,last Minute

Minden évben rengeteg turista látogatja meg Las Vegast köszönhetően a rengetek szállodának és természetesen hozzájuk tartózó kaszinóknak. A szállodák kialakítása egyedülálló, mert amikor bemegyünk a lengőajtós főbejáratokon szokatlan látvány fogad; Színes és csilingelő nyerőgépek sora mellett elhaladva juthatunk csak el a szálloda recepciójához. Ahogy haladunk szállodáról szállodára, olyan mint ha mindig egy másik országba csöppennénk.

 

Las Vegas egy nyughatatlan város, ahol éjjel-nappal zajlik az élet.

 

A nap 24 órájában tehetjük próbára a szerencsénket, színházi és zenés előadásokat nézhetünk meg, utcai művészek produkcióit szemlélhetjük.


las vegas 02


Vásárlás-mániásoknak mindenképpen érdemes meglátogatni Las Vegast, hiszen az elegáns luxuscikkeket kínáló üzletek egymás után sorakoznak. Bérautóval vagy taxival a város külső részén található outleteket is meglátogathatjuk ahol a neves amerikai márkák akciós termékeiből lehet válogatni.


 Utazási Tipp  
    Utazások az USA államaiba,repjegyek,last Minute

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában