Hirdetés

  A Balaton partján levő nyaralóhelyeket egyre többen keresik fel a zsúfolt nyári főszezon után. Minden feltétel adott a tökéletes pihenéshez: Kedvezőek az árak, sehol sincs tömeg, nincs sorbanállás az időjárás kellemes és a Balaton vizének hőmérséklete is tartósan  ideális.

  A Balaton partján levő nyaralóhelyeket egyre többen keresik fel a zsúfolt nyári főszezon után szeptemberben az ún. "Indián nyár" során. Maga az indián nyár egy  tudományosan is jól megmagyarázható időjárási jelenség. Szeptember első heteiben egy nagy kiterjedésű anticiklon zóna alakul ki Közép-Európa felett, ami  leblokkolja a komolyabb légköri változásokat és kellemes, napos,  időt okoz Magyarországon. A vénasszonyok nyarának is nevezett kellemes meteorológiai jelenség többnyire október második feléig tart. Az utószezon így nem véletlenül annyire népszerű, hiszen minden feltétel adott ilyenkor egy tökéletes balatoni pihenéshez. Összegyűjtöttük a legfontosabb érveket, hogy miért érdemes ezt az időszakot választani a Balatonnál: során

 

1  Időjárás

  A tapasztalt nyaralók jól tudják, hogy augusztus végén sokszor érkezik egy kisebb hidegfront, ami az iskolakezdéssel együtt elviszi a tömeget a partoktól, utána viszont rendszerint újra kellemessé válik az időjárás és akár október végéig  is élvezhetjük a kellemes napsütést.

 

2. Programok

  Egyre több jó rendezvényt szerveznek ebben az időszakban a Balaton körül. Sok helyen szerveznek szüreti eseményeket, de gyakoriak a kultúrális és gasztronómiai programok is. Az éttermek, strandok és szórakozóhelyek is igyekeznek egyre hosszabbra nyújtani a nyitvatartásukat. 


 Utazási Tipp  
    Pénztárcabarát balatoni szálláshelyek akár SZÉP kártyával is!

3. Bringakör

  A Balaton részleges, vagy teljes körbetekerése igen népszerű progamnak számít az elmúlet években. Sokkal kedvezőbb, ha nem a nyári kánikulában vállalkozunk erre a rendszerint 3-4 napra tervezett kihívásra.  


bringakör3 4. Pénztárcabarát lehetőségek

  Akár 30-50%-kal is többet ér a pénzünk a szállodákban és egyes szolgáltatóhelyeken, ha az utószezont választjuk.

 

5. Nincs tumultus

  Azok számára tökéletes ez az időpont választás, akik nem bírják jól a sorbanállást az üzletekben és látványosságoknál, hisz maximum hétvégén találkozhatunk több emberrel a különböző helyszíneken. Jóval romantikusabb és meghittebb a hangulat ősszel amit  nagyon sokanszeretnének átélni a vízparton.

 

6. Csapatépítés

  Sok vállalat utazik a Balatonhoz, hogy ott rendezze meg a nyári szabadságok utáni összetartást és képzéseket. A dolog gazdasági előnyei mellett sokat hozhat, ha egy lazább és kötetlenebb helyszínen találkoznak egymással a kollégák. Erre a célra ősszel a Balaton a leginkább megfelelő helyszín.

 

7. Ingyenes strandok

  Sok főszezonban fizetős strandon üzemelnek még az árüsok és a büfék is a napsütésnek köszönhetően, viszont gyakran előfordul, hogy már nem kérnek pénzet a belépésért. Erről nem rendelkezünk tételes felsorolással, de kollégáink elmondása alapján Alsóörs, Csopak és Balatonfüred strandjainál is előfordult ilyen eset.


Csopaki strand2


8.   Szüreti mulatságok

 

Több országos hírű borvidékkel és híres pincészettel is büszkélkedhet a Balaton vidéke. Az őszi szüret és borkészítés jeles eseménynek számít ezeken a helyeken, ahol külön hagyományai vannak a vendégfogadásnak és különböző rendezvényeknek is a Balaton mindkét partján.

 

9.    Fotózás

 

Nem véletlenül készül rengeteg jól sikerült fénykép és video a Balaton vidékének meseszép tájain, hisz olyan gyönyörű e vidék. Különösen igaz ez az állítás a színpompás őszi időszakra, amikor őszbe borulnak az erdők és szőlőültetvények és a fények is sokkal lágyabban tükröződnek a víz felületén.  A fotózás barátainak kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget, hisz egyedülállóan szép képeket készíthetnek.

 

10.  Hajózás és vitorlásprogramok

 

 A Balatoni Hajózási Társaság (BAHART) is megnyújtotta a hajójáratok közlekedését az új utószezoni menetrendjében és a révek is zavartalanul közlekednek még. A vitorlás események résztvevői pedig egészen novemberig hódolhatnak szenvedélyüknek. 


Vitorlás


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.