Hirdetés

   December 14.-e a hűség napja Magyarországon, mivel ez a nap, az 1921-es népszavazás évfordulója, amikor Sopron lakossága dönthetett arról, hogy továbbra is Magyarország polgárai akarnak lenni. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy a trianoni békeszerződést módosították.

sopron templom

  Rengeteg látnivalóval és kikapcsolódási lehetőséggel büszkélkedhet a város. Az Előkapun áthaladva juthatunk be a Főtérre, mely számos épületnek ad otthont. Talán a legtöbbet fotózott épület Sopronnal kapcsolatban a Tűztorony.


soproni tuztorony


   A római falmaradványokra épült várostorony már a 13. században kaputoronyként szolgált. Mai kinézetét az 1676-os tűzvész után nyerte el. A Tűztorony őrei fontos szerepet töltöttek be a város életében. Jelezték, ha valahol tűz ütött ki, ha idegen katonák, vagy idegen borszállítók közeledtek, valamint a muzsikáláshoz is érteniük kellett. A városi tanáccsal kötött szerződésük alapján esküvők, temetések és városi mulatságok alkalmával ők szolgáltatták a zenét.


soproni főtér  A Főtéren található még a Városháza, Hűségkapu, Szentháromság-szobor, Storno-ház és a Lackner-ház. Minden épület és alkotás egyedi történettel bír. Sopronban sok utcán átszelve, házak kertjében húzódik a vár megmaradt fala. Az utcákat járva fel-fel tűnik, hangulatos, múltidéző képet adva ezzel a városnak.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.