Hirdetés

Az eldugott, Spanyolország északi részén található hercegséget kevesen ismerik, pedig egy igazán csodálatos régió. Ismerjüjk meg az Asztúriai hercegséget!


A León, Galícia és Kantabria közé beékelődött hercegség egy rendkívül színes közösséget képez és kulturálisan is nagyon gazdag. A régió földrajzára egységesen jellemző, hogy dombokkal tarkított. Kevés hangulatosabb dolog van a hegyek között megbújó, erdők ölelésében lévő apró falvaknál. A tenger mentén strandok vannak kiépítve, míg aki szereti a hosszabb/nehezebb túrákat, azoknak lesz lehetősége bejárni a vad hegyvidéki tájakat. A természet adta lehetőségeket úgy is ki lehet használni, hogy meglátogatjuk a helyi nemzeti parkokat, vagy a mélyen a föld alatt húzódó barlangokat.


asturiai hercegseg 01Sokan azért szeretik, mert ha itt bérelnek egy autót, akkor könnyen össze lehet kötni a vég nélküli száguldást a hegyek közt és a családi kikapcsolódást a tenger mellett. A legideálisabb időszak hercegség meglátogatására az augusztusban vagy kora ősszel van, ugyanis ekkor vedli át magát a táj a sárga csodás árnyalataiba. Az, hogy a fényképezőgép memóriája tele lesz az út végére, garantált. Ősszel nem csak a természet, hanem az események, illetve az itteni turizmus is megváltozik. A helyiek rákapcsolnak az utolsó időszakra a tél előtt, ezért mindenki csinál valamit: halásznak, sajtot készítenek (érdemes kipróbálni) vagy éppen szüretelnek.


 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Spanyolországot

A régió fővárosa Oviedo, amit mindenképpen érdemes legalább egyszer felkeresni. A település rendelkezik egy hangulatos történelmi belvárossal, ami főleg a romantikusabb embereket varázsolhatja el. A városban található apró galériákat is érdemes felkeresni, ahogy a házi múzeumot is. Viszont minden ellenvetés nélkül kijelenthető, hogy a város legnépszerűbb látnivalója az a gótikus templom, ahonnan lehetőségünk lesz a legkönnyebben belátni az egész települést.


asturiai hercegseg 02


Spanyolorszg

A közeli Monte Narancóról be lehet látni az egész környéket, majd továbbindulva kihagyhatatlan, a messze földön híres Vizcayai-öböl és a Gijón partszakasz. A szintén a közelben található épületromok és templomok a UNESCO védelme alatt állnak.


aszturia terkep

forrás: google.hu

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.