Hirdetés

Hazánk egyik legszebb kastélya, a a tiszadobi Andrássy-kastély 2015-ben nyitotta meg kapuit. Fedezzük fel rejtett értékeit!


Kijelenthető, hogy Magyarország egyik legromantikusabb kastélya a tiszadobi, ami neogótikus stílusban és a szájhagyomány alapján Erzsébet magyar királyné tiszteletére épült. Az eredettörténetével kapcsolatban egyes források azt is megemlítik, hogy a francia Loire folyó völgyében található várak ihlették a magyar várat is. Azt viszont több történet is megerősíti, hogy Andrássy gróf erős elköteleződést mutatott Sissi királyné iránt, ez pedig akár gyengéd érzelmekkel is társulhatott. A tiszadobi kastély az egyik legszebb magyar kastély egyértelműen az országban, és erre a címre a 2015-ös teljes felújítása után még jobban rászolgál.


 Utazási Tipp  
   

Fantasztikus utazások

évszaktól függetlenül


A kastély igazán festői, egy kis fantáziával könnyedén bele lehet látni egy Disney történetet, vagy egy középkorban játszódó, intrikákkal teletűzdelt, nemesek életét bemutató sorozatot. A Disney-s hasonlat egyébként kifejezetten népszerű, rengetegen nevezik a helyet egyszerűen Csipkerózsika-kastélyként. A helyiek között él az a történet, hogy akkor vált ilyen meseszéppé az épület, amikor Andrássy gróf itt fogadta Erzsébet királynét. A híres és csodaszép látogató tiszteletére tölgyfákat ültetett a falu Tiszadob határánál. Ha hihetünk a helyieknek, akkor Tiszadob volt a legkedvesebb hely a gróf számára, ezzel kapcsolatban pedig fennmaradt az egyik leghíresebb megemlékezés a faluról, Mary Elizabeth Stevens tollából, aki a gróf szolgálatában állt és 1865-bene egy ilyen levelet írt édesanyjának: „Az emberek itt teljesen mások, mint Teresben és Észak-Magyarországon. Udvariasak, intelligensek és nagyon jó módúak, lovagiasak és önzetlenek. Nagyon kifejező és egyszerű nyelven beszélnek” Kastélyok Magyarországon - ismerd meg a 15 legszebbet


adrassy kastely tiszadomb 01

képek forrása: wikimedia.org - youtube.com


Az épület az idő múlásának is tiszteleg, 4 bejárattal, 12 toronnyal, 52 szobával és 365 ablakszemmel rendelkezik. Az ilyen apró finomságok is növelik a misztikumot a kastély körül. A kastélyban több helyen megtalálható természetesen az Andrássy címer, ami egy oroszlánt ábrázol, ami évszázadok óta a hatalmat és az erőt jelképezi.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.