Hirdetés

A Deseda-tó Somogy megye egyik különleges látnivalója, amit a környéken járóknak mindenképpen meg kell látogatniuk, mert a hely elkápráztat mindenkit.

 

Deseda-tónál kerékpározásra és túrázásra is lehetőség van, ami a bámulatos táj közelében sziporkázó élménnyé fogja varázsolni a tevékenységet. A tó Kaposvár közelében terül el, és a térség egyik legkedveltebb kirándulóhelyeként tartják számon. A Deseda-tó összesen 8 kilométer(!) hosszú, ami egy közeli patak felduzzasztásával sikerült létrehozni 1974-ben. Azóta jelentős növény- és állatvilág alakult ki a tóban/tó körül, és ezért épült a Fekete István Látogatóközpont, ami ezt kívánja részletesebben bemutatni nekünk.


 Utazási Tipp  
    Utazás, szállás Magyarországon

deseda museum

forrás: deseda.smmi.huA tó mindezek mellett fürdőzésre is lehetőséget nyújt, az északi részén, Toponár és Kaposvár közelében. Itt találhatunk kiépített strandot, és alkalmunk lesz kipróbálni a vízi sportokat is. A strand vonalában büfék és éttermek sorakoznak, de a nyugalmat kereső emberek számára is kikapcsolódást nyújthat a tó, hisz vannak csöndes, érintetlen részei is. A tó szívétől rövid gyaloglás után szemünk elé tárul az elhíresült látogatóközpont, ami a Deseda-tavi utazásunk egyik meghatározó állomása lesz.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Magyarországon

A partszakasz hossza 26 kilométer, és remek minőségű túra- és kerékpárutak vannak köré kiépítve. A tó északi részén található egy arborétum is, ami egy fahíd másik oldalán található. A gyerekeknek több játszótér és mókás ismertetőpark is ki van építve, hisz sokkal élvezetesebb a játszva tanulás.

deseda to 01

forrás: pinterest.com


A tó halállományában többek között szerepel a ponty, az amúr, a kárász, a dévérkeszeg, a harcsa és a szivárványos ökle. A tó garantált élményt biztosít az odalátogatóknak, évszaktól függetlenül. Nyáron van lehetőség a fürdésre, és a pihenésre. Ősszel a besárgult fák között igencsak pompás élmény túrázni, míg télen a befagyott tó jegén korcsolyázásra is van lehetőség. És ha ez még nem lenne elég, a Fekete István Látogatóközpont egész évben várja az érdeklődő turistákat.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.