Hirdetés

Történelem – kultúra - wellness : Élményutazás mindenkinek Békés megyében

 

Ha valaki egy olyan helyen szeretne relaxálni/felüdülni, ahol sok a látnivaló és kitűnőek a wellness és gyógyvízi szolgáltatások is, ideális választás lesz számára Gyula, a 30 ezres kelet-magyarországi fürdő paradicsom. A Gyulára érkezőket mindenhol rendezett környezet fogadja. Sok szép parkot, szökőkutakat, szobrokat, éttermeket és szálláshelyeket lehet látni minden felé. Szembetűnik hogy milyen sok szolgáltatással és program lehetőséggel várják a Gyulára érkezőket. A város környékén is bőven akad látnivaló, akár egyhetes programot is tartalmasan el lehet tölteni a gyulai szálláshelyről szervezett kisebb-nagyobb kirándulásokkal.


 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Magyarországot

gyula01


Gyulai Várfürdő:


A gyulai várral szemben lévő Várfürdőt az Almássy kastély egykori parkjában alakították ki több mint fél 60 évvel ezelőtt. A gyulai Várfürdő hatalmas területe több részből áll, melyek nyitva tartása egymástól részben eltérő. ( Széchy Tamás Sportuszoda – 06.00-19.00, Gyógy és Strandfürdő 08.00-19.00, AquaPalota 10/12.00-19.00, Gyógyászai részleg 08.00-17.00 ) A belépésnél ennek megfelelően többféle jegy vásárlása közül lehet választani.A gyulai várfürdő sötétbarnás színű gyógyvize számos mozgásszervi és gyulladásos betegségre van jó hatással, a gyönyörűen kiépített modern AquaPalota pedig a kisgyermekes családok Mekkájának számít. Általánosságban elmondható a helyről, hogy mindenütt segítőkész és udvarias dolgozókkal találkoznak a vendégek. A látogatáskor tisztaságot és rendezettséget fognak tapasztalni és a tágas belső terekben rendszerint jól el lehet férni.

 

gyula02


Gyulai Vár:


A több évszázados történelmi múltra visszatekintő gyulai vár épületeinek nagy részét az idők során elbontották. A ma is látogatható téglavárat az elmúlt időszakban szépen felújították és falai között érdekes bemutatókat és tárlat vezetéseket lehet megtekinteni, melyek során megelevenedik a középkori vár élete és a török hódoltsági időszak. Gyerekeknek külön programokat szerveznek, a belépés csak 10.00 órától lehetséges és a vár megtekintésére kb. 1-1,5 órát érdemes betervezni. 20 legszebb Magyar vár

 

gyula3


Almássy Kastély:


Kevés vidéki kastély rendelkezik olyan tartalmas és minden korosztály számára élvezhető kiállítással mint a gyulai Almássy kastély. A modern technika vívmányai segítségével vezetik végig a látogatókat, akik a vidéki nemesi élet különböző szereplőinek a bőrébe bújva tehetnek egy időutazást a kastély elmúlt majd 300 éves korszakának életébe. Megismerhetik a lakók és a személyzet életét és az épület múltját. Szintén az épület ad otthont egy városi gyűjteménynek, valamint a világosi fegyverletételt követő rövid gyulai időszak történéseit bemutató kiállításnak. Legszebb kastélyok Magyarországon

 

gyula4


 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Magyarországot

Százéves Cukrászda


Magyarország második legrégebben nyitva tartó cukrászdája 1840 óta várja az édes szájú látogatókat Gyula belvárosában. A belépőket a 19. század hangulatát idéző környezet fogadja kis házi múzeummal és ízletes süteményekkel. Az év nagyobb részében terasszal is várják a vendégeket.

 

gyula5


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.