Hirdetés

Hazánk harmadik leglátogatottabb utazási célpontja a Debrecen melletti fürdőparadicsom Hajdúszoboszló.


Hajdúszoboszló Magyarország egyik legnépszerűbb termálvizes fürdőhelye, melynek nevét már a XI. században is említették egy I. Géza adományozó levelében. A kis települést az 1600-as években telepítették be hajdúkkal, majd élte az alföldi települések nyugodt életét. A fürdőváros sikertörténete mindössze alig 100 éve kezdődött el, amikor Pávai-Vajna Ferenc olajkutató fúrásának eredményeképpen 73 fokos gyógyító erejű termálvíz tört elő a 1091 méteres kútból. A helyiek hamar rájöttek, hogy a kénes-jódos forrás vize mennyire jó a derék és mozgásszervi bajok kezelésére, így hamar híre ment és egyre többen kezdték felkeresni a gyógyhelyet. A fürdővizet 1934-ben minősítették gyógyvízzé, hamarosan felépült az első strand is, ahol már 1937-ben beüzemelték Magyarország első hullám medencéjét, majd az 1940-es évektől megnyíltak első szálláshelyek is.


hajduszoboszlo 01

képek forrása: wikimedia.orgHajdúszoboszló legfőbb attrakciója a 30 hektáros parkosított területen kiépült mediterrán hangulatú fürdőkomplexum. A Hungarospa Európa legnagyobb termálvizes fürdője, ami az Aquaparkból, a strandfürdőből és a tíz éve nyílt Aqua-Palace élményfürdőből áll. Folyamatos és jól átgondolt fejlesztésének eredményeként egyidejűleg kínál világszínvonalú gyógyászati, szórakoztató és wellness lehetőségeket az oda ellátogató fürdővendégeknek. Az üdülővendégek teljes körű kikapcsolódásáról a közeli Mátyás király sétányon lévő kényelmes szálláshelyek gondoskodnak, továbbá fesztiválok és különféle rendezvények teszik kellemessé a tartózkodásukat.TIPP: Hajdúszoboszlón létesült Európa leghosszabb drótköteles canopy pályája az Xpark, ahol 2 kilométer hosszan lehet lecsúszni Európa leghosszabb mesterséges drótkötélpályáján, mialatt megcsodálható az egyedülálló alföldi panoráma.Hajdúszoboszló egész évben kellemes élményekkel várja a gyógy- és üdülővendégeket, valamint a kis- és nagy-gyermekes családokat. A hajdúszoboszlói utazási élményt többféle kirándulással tehet még teljesebbé tenni, melyek közül a hortobágyi és a debreceni látogatások a legnépszerűbbek. Vendégéjszakák szempontjából Hajdúszoboszló Budapest és Hévíz után Magyarország harmadik legnépszerűbb üdülőhelye. Évente közel másfél millióan keresik fel hosszabb-rövidebb időre. A legtöbb vendég belföldi, de nagyon sok a lengyelországi, romániai és szlovák fürdővendég is.


hajduszoboszlo 02

forrás: wikimedia.org

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.