Hirdetés

 

Ha Siófokot a Déli part fővárosának tartjuk, akkor bizonyosan állíthatjuk, hogy a gyönyörű kastéllyal, érdekes tematikájú múzeumokkal, szépséges parkokkal és hangulatos sétálóutcával rendelkező Keszthely a Balaton nyugati részének központja.

 Ha Siófokot a Déli part fővárosának tartjuk, akkor bizonyosan állíthatjuk, hogy a gyönyörű kastéllyal, érdekes tematikájú múzeumokkal, szépséges parkokkal és hangulatos sétálóutcával rendelkező Keszthely a Balaton nyugati részének központja.  A város a felújított M7-es autópálya, valamint a 71-es, a 75-ös és a 76-os számú főutak révén, illetve a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonal segítségével érhető el. Itt minden megtalálható, ami egy feledhetetlen nyaralást biztosít kicsik és nagyok számára: strandok, múzeumok, sétálóutcák apartmanok és nívós szálláshelyek egyaránt.


 Utazási Tipp  
    Nyaralj a Balatonnál! - Boglár, Lelle, Siófok pénztárcabarát szálláshelyek akár SZÉP kártyával is!

Keszthely kikötőKeszthely strandjai:

    • - Keszthely területén 3 darab Kék Hullám zászlóval elismert strand, a város külterületein pedig több szabad strand is található. A leghíresebb strandok közülük a Helikon Strand, a Városi Strand és a Libás Strand.
    • - A Csík Ferenc sétányon elterülő Városi Strand000 négyzetméteres területén áll az 1864-ben épült szigetfürdő, amelyet 2007-ben újítottak fel. Található itt továbbá egy strandfoci pálya, WC, tusolók, egy játszótér, valamint egy Balaton alakú élménymedence is, ennek használatát is tartalmazza a belépő ára. (Felnőtt belépő: 1000 Ft/ nap (18 óra után 500 Ft), gyerek belépő: 350 Ft (6 éven alul), 700 Ft (6 éven felül)/ nap).
    • - A Keszthely Helikon Strand000 négyzetméteres napozófelülete a családosok Mekkája. A homokos lidó strandon számos lehetőség nyílik a szabadidő tartalmas eltöltésére: vízi bicikli, snooky, napozóágyak állnak rendelkezésre, de van röplabda pálya, parkolási lehetőség, zuhany, WC és játszótér is. (Felnőtt belépő: 600 Ft/ nap, gyermek belépő: 450 Ft/ nap)
    • - A Libás Strand a zámori városrész közelében található, zuhanyzóval, WC-vel és kabinokkal rendelkezik és van itt is egy focipálya, illetve egy játszótér. Csakúgy, mint a Helikon Strandnál, a felnőtt belépő itt is 600 Ft/ nap, a gyermek belépő pedig 450 Ft/ nap. )
    • - A város szabadstrandja az ún. Déli Kutyabarát Szabadstrand, amely 9 és 19 óra között látogatható a kutyusok és a gazdijaik számára.


Látnivalók, programlehetőségek Keszthelyen:

-       Festetics-kastély (Helikon Kastélymúzeum): a város legnevezetesebb épülete a gyönyörű barokk kastély-együttes, amely a 18. század második felében épült. A kastélyban 20 pompás termen keresztül tekinthetünk be a 18-19. században élt főurak életébe, míg Tükörtermében minden héten operett előadásokat hallgathatunk meg. Érdemes meglátogatni a Helikon Könyvtárat is, mely Európa legnagyobb épen maradt főúri könyvtára, valamint a tágas, szebbnél-szebb virágokkal borított parkot és a Hintómúzeumot. A kastély olyan hatalmas, hogy érdemes legalább egy fél napot szánni a felfedezésére. (Belépő: Felnőtt: kb. 3000 Ft, Gyermek:1500 Ft)


Keszthely Festesics kastély


-       Balatoni Múzeum: a Balaton környékének régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi emlékeit gyűjteményekbe tömörítő kiállítás. 2011-ben az Év Múzeumának választották.

-       Georgikon Majormúzeum – a régi földművelési ismereteket és technikákat bemutató kiállítás

-       Keszthelyi Néprajzi Múzeum és a Csigaparlament – utóbbi az Országház 1:33 méretű kicsinyített mása, amelyet 4,5 milló darab, kb. 28 millió éves pannon csigából épített Miskei Ilona.

-       Cadillac-múzeum

-       Balatoni Borok Háza

-       Szendrey Júlia (Petőfi Sándor felesége) szülőháza

-       Fenékpuszta – az ókori Valcum nevű település romjai

-       Vasúttörténeti Múzeum

Kirándulások és programok Keszthely környékén:

 Ha ennyi látványosság nem lenne elég, vagy a rossz idő miatt nem tudunk fürdeni a Balatonban, érdemes felfedezni a környékbeli településeket is. Többféle egész napos illetve félnapos kirándulási lehetőség közül tudnak válogatni, melyek közül ezek a legnépszerűbbek:

Kis-Balaton – vízi élővilág

- Balaton-Felvidéki Nemzeti Park – bazaltorgonák, Káli-medence

- Fenékpuszta – római kori romok és madárgyűrűző állomás

- Hévíz – gyógyfürdőhely

- Szigliget - erőd

- Zalakaros – gyógyfürdőhely és élményfürdő

- Kehidakustány – termálvizes élményfürdő

- Tapolca – Tavasbarlang


Hajókirándulások: Badacsony, Balatonlelle Utazási Tipp  
    Nyaralj a Balatonnál! - Boglár, Lelle, Siófok pénztárcabarát szálláshelyek akár SZÉP kártyával is!

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.