Hirdetés

Magyarország két legmagasabb hegycsúcsával várja az érdeklődőket a Mátra, viszont aki azt hiszi, hogy a csúcsokra feljutás mellett nincs a vidéken egyéb kihívás, nagyot téved.


A Mátrába való utazás is rengeteg érdekes állomással rendelkezik. Például hiába hallott már mindenki Gyöngyösről, sokaknak ez csak egy útba eső város, amin percek alatt áthaladnak, pedig érdemes itt megállni egy pillanatra. A Mátra Múzeumban található az ország egyik legnagyobb természettudományi kiállítása. Ugyancsak a város ad otthont a Ferencesek Műemlékkönyvtárának, a Szent Korona Ház Egyházi Kincstárgyűjteményének, a Városi Könyvtár Herman Lipót kiállításának és a Huszár Lajos Éremtárnak. A település mellett szól még a magával ragadó belváros a rengeteg kultúr programmal és fürdőjével.


 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Magyarországot

Továbbhaladva Mátra felé, szintén útba esik egy érdekes hely, a farkasmályi pincék. A vendégszerető házigazdák páratlan borokkal várják a látogatókat, ami annak fényében egyáltalán nem meglepő (bár ezt kevesen tudják), hogy a Mátrai Történelmi Borvidék a második legnagyobb hazánkban. A borkészítési hagyományok már a honfoglalás előtt elterjedtek voltak, amit a környékre települő törzsek csak tovább vittek. Szent István uralkodása alatt már egyfajta magyar hagyomány volt a szőlőtermesztés. A helyi borok legjobban a helyi ételek pikáns ízeivel passzolnak. A mátrai bor egy tökéletesen elegáns része az étkezésnek.matra 01

képek forrása: wikimedia.org


A mátrai természetjárás trendje nem most indult – ez már a múlt században is felkeltette az emberek érdeklődését, és ezt mi sem bizonyítja jobban az akkor megvalósított 400 km hosszú kiránduló út. A hegyi környezetben a természetes képződmények mellett a különböző ember által létrehozott látnivalók is népszerűségnek örvendenek. (pl.: mátrafüredi High-tech Sportok Bázisa, ahol rengeteg újgenerációs rollert, kerékpárt vagy éppen segwayt lehet kipróbálni, 13 éves kortól pedig a gyerekek egyedül is hajthatják azokat)


matra 02


A szállások is elég változatosnak mondhatóak, hiszen rengeteg helyen van az embernek lehetősége megpihenni. A Mátrában egy magánszállás lehet ugyanolyan jó, mint egy négycsillagos szálloda kínálata, csak keresni kell a legjobb ajánlatokat.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.