Hirdetés

Málta télen-nyáron tökéletes úti cél, főként az aktív kikapcsolódás kedvelőinek. 5 érv, hogy miért érdemes ellátogatni erre kis szigetre!

 

Málta egy aprócska, de annál inkább lenyűgöző sziget a Földközi-tengeren, Szicíliától délre. A máltai szigetcsoportot egész pontosan Málta, Gozo és Cominó alkotja. Tökéletes úti cél akár egy hosszú hétvégés kiruccanáshoz vagy egy hetes nyaraláshoz is, egy biztos: unatkozni nem fogunk!


5 erv malta 04


Kicsiny alapterülete ellenére Málta mindig is fontos stratégiai szerepet töltött be a történelem folyamán. A legnagyobb kultúrák képviselői mind meghódították a kis szigetcsoportot, sokoldalúvá formálva ezzel Málta jelenlegi világát: föníciaiak, karthágóiak, rómaiak és bizánciak nyomaira is bukkanunk a szigeten járva. A kultúrák összeolvadását mutatja többek között a máltai nyelv is, mely sémi eredetű, de a latin nyelvtan mutatkozik meg benne, angol szókinccsel bővülve.


 Utazási Tipp  
    Utazások Máltára, akciók, last minute

1. Miért a lovagok szigete?


Máltát sokszor emlegetik a lovagok szigeteként. Az elnevezés a Szent János Lovagrendre utal, mely rend több mint 250 évig uralkodott a szigeten, jelentős kultúrtörténeti emlékeket hagyva maga után. A városok szűk, macskaköves utcáin barangolva lépten-nyomon találkozunk a Lovagrend időszakából ránk maradt reneszánsz és barokk templomokkal, palotákkal.


A történelem és művészettörténet rajongói itt biztosan nem fognak unatkozni. Találunk a szigeten katakombákat, erődítményeket, ezek közül például a Fort Rinella erődben megcsodálhatjuk a világ legnagyobb ágyúját. Gozo szigetén kötelező program a Fellegvár bejárása, Marslaxlokk városkájának kikötőjében pedig megcsodálhatjuk a máltai képeslapokról visszaköszönő jellegzetes színes kis halászhajókat. Semmiképpen sem hagyhatjuk ki Mdina városát, melynek történelme közel 4000 évre vezethető vissza. A városban található a lenyűgöző Szent Pál katedrális is, mely a máltai kereszténység felvételéhez kapcsolódik.


5 erv malta 01


2. Miért tökéletes úti cél az év bármely szakában?


Málta klímája rendkívül kedvező, így a sziget egész évben tökéletes úti célul szolgál. Igazi mediterrán éghajlat uralkodik a térségben. A nyár forró és száraz, azonban a tenger felől érkező folyamatos szellő sokszor enyhíti a hőséget. A tavasz és az ősz is kifejezetten meleg, az Afrika felől érkező levegő kellemes időt garantál még októberben is. Az éves csapadékmennyiség alacsony, esőre leginkább november és február között számíthatunk.

 

 

3. Miért tökéletes az aktív nyaralást kedvelőinek?


Málta nem kifejezetten a homokos tengerpartjairól híres, azonban sziklás partszakaszai, mesés öblei, és a kristálytiszta víz tökéletes terepet biztosítanak a felszíni és a mélyvízi búvárkodás szerelmeseinek, nem beszélve arról, hogy a tenger hőfoka sosem csökken 18 °C alá. Továbbá elsajátíthatjuk a vitorlázás minden csínját, kipróbálhatjuk a sziklamászást, és egyre népszerűbbek a szigeten a kerékpártúrák is.


5 erv malta 01 


4. Tanulás és nyaralás Máltán - angol nyelvtanfolyamok


Málta történelmének fontos része, hogy közel 200 évig volt angol gyarmat, így a máltai mellett az angol is hivatalos nyelv a szigeten. Máltán szinte mindenki beszéli az angol nyelvet, így mi sem könnyebb, mint eredeti nyelvkörnyezetben tanulni. A szigeten rengeteg nyelviskola specializálódik külföldiek angol nyelv oktatására, folyamatosan indulnak hosszabb-rövidebb nyelvtanfolyamok és táborok, minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.


 

5 erv malta 05


 Utazási Tipp  
    Utazások Máltára, akciók, last minute

Mlta

5. Családosok részére


Ki ne ismerné a „spenótimádó” Popeye-t, a tengerészt? Sokan nem tudják, de a szigeten forgatták a történet film változatát 1980-ban, és ehhez egy egész díszletfalut húztak fel a tengerparton, mely a mai napig látogatható. A 20 házacskából álló kis Popeye falu mára a turisták egyik kedvenc látványossága, továbbá már egy kisebb vidámpark is várja a családosokat.
Kisgyermekkel utazóknak és természetesen felnőtteknek is remek program a Mediterraneo Marien Park, ahol delfinshow, fókashow illetve papagáj bemutató is várja a család apraja-nagyját.

 

5 erv malta 02


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.