Hirdetés

 A szigetországban szerencsére nagyon alacsony mértékű a járvány terjedése, a lakosság átoltottsága ezzel szemben igen magas. A felnőtt lakosság 80%-a már felvette a 3., ismétlő oltást. Ennek köszönhetően márciustól lazítanak a járvány miatt bevezetett szabályokon.

  Április 11-től, a szabadtéri, nem ültetett rendezvényeken korlátozások nélkül lehet részt venni, ugyanakkor a beltéren megrendezésre kerülő eseményeken csak az érvényes oltási igazolvánnyal rendelkező, teljesen beoltottak vehetnek részt. 

   A gyerekek iskolai maszkviselése a húsvétiszünet után is kötelező marad, bár a máltai egészségügyi miniszter, Chris Fern legutóbbi nyilatkozatában elmondta, hogy amennyiben az esetszám Máltán továbbra is alacsony marad, akkor az áprilisi szünetet követően javaslatot tesznek a feloldására. 5 erv malta 04


Március 7-től azok a vendéglátóhelyek, amelyeknek eredeti működési engedélyében a nyitvatartási idő hosszabb, mint a most engedélyezett (jelenleg éjjel 1-kor be kell zárni), azok tovább nyitva maradhatnak.

  Ugyanekkortól a karantén szabályok is módosulnak. A teljesen beoltottak (kizárólag EMA vakcinával) mentesülnek a kötelező karantén alól, ha Covid-fertőzöttel kerültek kapcsolatba, mig az oltatlanoknak ilyen esetben 5 napig házi karanténban kell maradniuk, ahonnan egy negatív PCR teszt eredménnyel szabadulhatnak. Azoknak a fertőzötteknek, akik egyébként teljesen oltottak, 10 nap helyett csak 7 napig kell karanténban maradniuk és negatív eredménnyel szabadulhatnak. Oltatlanok esetében, aki megfertőződik vagy fertőzöttel egy háztartásban él, azokra továbbra is 14 napos karantén vonatkozik. A teljesen oltottaknak, ha „dark-red” országból érkeznek Máltára, mindössze 7 napig kell csak karanténban maradniuk a korábbi 10 helyett, amennyiben pedig „red” országból érkeznek (pl. Magyarország), akkor egyáltalán nem kell karanténba vonulniuk. 


5 erv malta 02


 Mlta

További beutazás könnyítés 2022. március 7-től, hogy akik nem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott vakcinával lettek teljesen beoltva, de a WHO által elfogadott oltást kapták elsődleges oltásként (azaz Sinopharm-t vagy Covisheld-t) és abból mindkét szükséges dózist megkapták, azok szintén beutazhatnak Máltára (ismétlő, EMA oltás nélkül) egy negatív PCR-teszt eredménnyel, aminek mintavétele a Máltára érkezés előtti 72 órán belül készült. Ennek az a további feltétele, hogy rendelkezzenek (a kiállító ország szabályai szerint) érvényes és Máltán elfogadott (pl. EU-s) oltási igazolással.


Online szállásfoglalás Máltán olcsótól a luxusig 

Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.