Hirdetés

Látogatás a földi paradicsomban: A világ talán legszebb természetes élményparkját a mexikói Xel-Há öbölben találjuk.


Mexikó egyik legszebb természeti csodája a Xel-Há Park, mely talán a legjobb vízi élményeket nyújtja a Maya Riviéra szívében. A Cancunban és a Maja Riviérán nyaralók egyik legszebb kirándulása vezet ide, melyet általában a meseszép Tulum régészeti lelőhely felkeresésével kötnek össze, hogy felfedezhessék a meseszép öbölben élő több száz színes halfajtát és az egyéb tengeri fajok változatosságát, amelyek Xel-Há öbleiben és barlangjában élnek. Xel-Hában minden a pihenésről és a szórakozásról szól. Az all-inclusive parkban mindenki kipróbálhatja és élvezheti a legkülönfélébb tengeri tevékenységeket, az éttermeket, és aktivitásokat. Megcsodálhatja a meseszép tájat miközben egy függőágyban pihen, vagy sétálhat a Xel-Há ösvényein és a trópusi fák lombkoronájában. Úszkálhat , a lagúnákban vagy felfedezheti a barlangokat, és egyéb helyi attrakciókat.


Xel ha 01

forrás: wikimedia.orgXel-ha legendája

Az 1995-ben megnyitott parkot a fenntartható turizmus szellemében fejlesztik napjainkban is. Kiváltságos elhelyezkedése miatt a spanyolok előtti korszakban Xel-Há belvízi kikötőként, kereskedelmi központként, zarándokhelyként és tengerészek menedékként szolgált. Maja lakói szintén ott tárolták élelmiszer tartalékaikat a rossz időjárás esetére. Az ősi legenda szerint a maja istenek egyesítették bölcsességüket, és szépség iránti szeretetüket, hogy olyan helyet hozzanak létre, amely összehozza a természet legszebb értékeit. Miután létrehozták, az istenek annyira megörültek a mennyei helynek, hogy úgy döntöttek, hogy engedélyezik az összes halandó belépését. A hely és a környező elemek gondozása érdekében az istenek három őrt nevezték ki: Huh Iguana, a Föld őre, Chuc Kay Pelikán a Levegő őre, és Kay Op, papagáj a víz őre. Azt mondják a helyiek, hogy ezek az isteni őrök továbbra is védik és gondozzák a parkot, valamint mindazokat, akik meglátogatják azt.


 Utazási Tipp  
   

Mexikó legjobb körutazásai

és nyaralóprogramjai


Attrakciók és aktivitások a Xel-ha parkban:

Xel-ha elnevezése majául annyit tesz, hogy a tiszta víz forrása. A parkot egy olyan meseszép öbölben alakították ki, ahol a vízben kisebb barlangok vannak és ahol egy kis folyó is az öbölbe ér. A vízpartokon lévő erdőkben kisebb ösvények kanyarognak mindenfelé, az élővilág pedig hihetetlenül gazdag. Az üzemeltetők tényleg mindenre odafigyelnek, hogy vendégeik fantasztikusan jó élményekkel térjenek haza. Az all inclusive belépőjegyek tartalmazzák a napi háromszori étkezés és korlátlan italfogyasztás árát is.TIPP: Xel-há meglátogatásához érdemes a jegyeket a park oldalán elővételben megvásárolni. Érdemes fürdőruhát, törölközőt és sznorkel felszerelést vinni, bár ott is hozzá lehet jutni. A természet védelme érdekében azonban csak az ottani természetbarát napvédő szert használjuk.


Xel ha 02forrás: wikimedia.org

 • Kilátótorony
  Az öböl fölé épített attraktív toronyból csodás kilátás nyílik a környező tájra. A bátrakat pedig egy 30 méter magasról induló vízi csúszda is várja.

 • Sznorkelezés
  Elő a pipával és a búvár szemüveggel! Az öböl kellemesen meleg vizében úszkálva mindenki megfigyelheti a pompásan színes víz alatti élővilágot.

 • Xel-ha folyó túra
  Az öbölbe ömlő kis folyó felsőbb részén lehet vízre szállni, és a víz folyásával haladva átélni a vízparti és víz alatti kalandokat.

 • Bátorság szikla
  Az egyik leglátványosabb kaland azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy 5 méteres magasságból az öböl türkiz színű vizébe vessék magukat.

 • Trepachanga egyensúlyozó kötél
  Jó kihívást jelent úgy végigmenni a víz fölé kifeszített kötélen, hogy közben csak egy fejünk felett futó másik kötélbe lehet kapaszkodni.

 • A gyermekek világa
  A legfiatalabbaknak kialakított részen biztonságos körülmények között játszhatnak a legkisebbek is olyan tevékenységekkel, amikkel órákig jól szórakozhatnak.

 Utazási Tipp  
   

Mexikó legjobb

körutazásai és nyaralóprogramjai


 • "Ixchel" és "El Dorado" barlangok
  A folyó feletti nyugodtabb részen lehet felfedezni a barlangok világát.

 • Terre de Huh kerékpártúra az őserdőben
  A természet szerelmeseinek szánt program során a dzsungel ösvényein kerékpározva lehet megismerni a helyi élővilágot.

 • Delfin simogató
  Sokan álmodtak már arról, hogy delfinekkel találkozzanak és megérintsék őket. Nos Xel-Hán ez sem jelent problémát! A delfinbemutatók után mód nyílik erre is.

 • Canopy – drótkötélpályák
  A folyó fölé rögzített lejtős kötélpályán végigcsúszva érkezünk végül a kellemesen langyos vízbe.Szinte lehetetlen felsorolni mindazt a szépséget és élményeket, amelyek Xel-Hában várják az utazókat. Íme egy film ízelítőként:TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.