Hirdetés

Földünk legkedveltebb egzotikus utazási célpontjai közé tartoznak a Karib-tenger üdülőparadicsomok


A legtöbb embernek egyből a Karib-tenger jut az eszébe, ha egy meseszép álomutazásra gondoll és valóban nem járnak túl messze a valóságtól, hiszen már Kolumbusz Kristóf is paradicsomi helyként írta le a szigetvilágot, amikor 1492 október 12-én megpillantotta a Bahamák idilli szépségű partvidékét. Napjaink utazóival sincs ez másképpen, hiszen rengeteg télből a nyárba utazó választja novembertől áprilisig a Karibi térséget, hogy ott töltsék el az év legszebb napjait. 


 

 

Kubától Trinidadig több, mint 4000 kilométer hosszúságú ívben választja el kisebb-nagyobb trópusi szigetek és zátonyok sora az Atlanti-óceánt a Karib-tengertől. A Karib-tenger széttöredezett szigetvilága három nagyobb területre tagolódik: Bahamák, Kis-Antillák és Nagy-Antillák. A tengerparti országok eltérő gazdasági és fejlettségi szinten állnak. Az viszont közös bennük, hogy a turizmus szinte mindenütt húzóágazat. Ha valaki szeretné megismerni a karibi világ szépségeit, érdemes kézbe vennie a térképet és pontosabban utána nézni annak, hogy melyik országot lesz érdemes kiválasztani egy felejthetetlen vakációzásra. A legtöbb magyar utazó minden évben Kubába, Mexikóba, vagy a Dominikai Köztársaságba utazik el, de azok az utazók is egyre többen vannak, akik önállóan vagy egyéb utazásuk kiegészítéseképpen jelentkeznek az egyre jobb áron elérhető karibi luxus hajóutak egyikére, amelyek sorban felkeresik a legszebb szigeteket.


KUBA
Egy kubai út minden alkalommal különleges és felejthetetlen élményt jelent. Ennek oka a szigetország építészeti és természeti szépségeiben keresendő. A szocialista rendszer végnapjaira is sokan kíváncsiak. A nagyon jó kubai zene, valamint a gasztronómiai élmények kedvéért is érdemes felkeresni Kubát. A legtöbben a kubai fővárosra Havannára vagy Varadero üdülőparadicsomának fehér homokos álomstrandjaira kíváncsiak. Ezeket akár külön-külön, akár kombináltan is meg lehet rendelni. Érdemes utazási szakemberhez fordulni, mert sok az akció és akár megfizethető árú magyar nyelven „testre szabott” programokat is lehet rendelni a Cartour munkatársainál.    


      varadero 02

 Utazási Tipp  
    Kubai álomutak olcsótól a luxusigDOMINIKAI KÖZTÁRSASÁG
A dominikai nyaralások elsősorban a gondtalan tengerparti strandolásról szólnak. A tengerparti all inclusive luxushotelekben vakációzó vendégek számára azonban sokféle tartalmas programot szerveznek magyar nyelven is. Szálláskereséskor a sziget déli oldalán érdemes keresni, mert az északi oldal az Atlanti-óceánnal határos. Punta Cana 50 kilométeres álomstrandjai és a kiemelkedően jó szintű luxus szállodái mellett az éjszakai élet és a helyiek vendégszeretete miatt is érdemes dominikai üdülést rendelni. 
domimika strand header

 Utazási Tipp  
    Dominikai Köztársaság, meseszép élmények olcsótól a luxusigMEXIKÓ
A Mexikóban nyaralók elsősorban a Yucatán-félszigeten található Cancunban és a szintén népszerű Maja Riviéra szállodáiban töltik el a szabadságukat. Cancunban elsősorban 4-5 csillagos luxushotelek közül lehet válogatni, míg a Maja Riviérán nyaralók akár kisebb és családiasabb jellegű szálláshelyeket is rendelhetnek. A Yucatán-félszigetre szervezett nyaralások kiemelkedő attrakciói közé tartozik Chitzen-Itza piramisa, Tulum romkertje, Xel-Ha élményparkja, Xcaret öko-élményparkja valamint Uxmal ovális piramisa, de természetesen a mexikói konyha ínyencségei és a természet csodái is turista mágnesként működnek.       
tulum 01

 Utazási Tipp  
    Mexikói üdülések és körutazások akár 20% kedvezménnyelKARIB TENGERI HAJÓUTAK
Nagyon nagy választékban lehet a rövidebb és hosszabb hajóutak közül válogatni, melyek ára az utóbbi években egyre kedvezőbb. A különféle hajótársaságok dinamikus árképzése és kedvezményrendszerei között nem egyszerű dolog eligazodni. A kabinárak, a rendelhető útvonalak és villámakciók közötti eligazodás nehéz feladat. Mindenképpen célszerű idejében elkezdeni a szervezést és olyan szakember segítségét kérni a foglalásnál, aki felhívja a figyelmet a hajós utakkal kapcsolatos speciális tudnivalókra is.
A megfelelő szakembereket és legjobb akciókat itt lehet megtalálni:  https://travelbay.hu
     msc bellissima

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.