Hirdetés

Németország régiói számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy összekössük a fenntartható üdülést a városi utazás élményével. A German.Local.Culture. kampány „Green”, azaz Zöld élmények tematikájával ezt a sokszínűséget hivatott bemutatni: így a Németország városaiba látogatók a kultúrtörténet és a lüktető élet mellett nagy kiterjedésű parkokat és zöldfelületeket is élvezhetnek. Sőt, közvetlenül a városok kapui előtt üdülőövezetek várják a pihenni vágyókat.

A városi központok és a vidéki régiók összefonódása – az olyan kényelmes közlekedési ajánlatoknak is köszönhetően, mint a Deutsche Bahn „Initiative Fahrtziel” kezdeményezése – az üdülési élmények új minőségének nyit utat: szállás a városban és természeti élmények a környező vidéken vagy pihenés az üdülőrégiókban városi élményekkel fűszerezve.

Pihenés és kalandok a német erdőkben

Németország Európa egyik erdőben leggazdagabb országa: területének majd egy harmada erdővel borított. A Ruhr-vidékről a Sauerland régióba, a kölni részről az Eifel-hegységbe vagy a Rajna-Majna-vidékről a Taunus-hegységbe – minden közel van egymáshoz. A zöld élettér sok lehetőséggel kecsegtet az ide látogatóknak: aki pihenésre vágyik, új erőt meríthet például egy erdőfürdőzés során, míg a kalandra nyitottak a fakorona útvonalakon vagy a mászóerdőkben fedezetik fel a fák felsőbb emeleteit. Az erdő- és erdészmúzeumokban vagy a nemzeti parkok központjaiban érdekes információkat is megtudhatunk, míg a különböző erődrégiókban parkőrök kalauzolják a vendégeket az erdők titokzatos világán át, hogy testközelből is felfedezhessék az itteni élet szépségét.

Energiatankolás folyók és sziklák között

Németország szárazföldi területének egy harmada nemzeti természeti tájként különleges védelem alatt áll. A természet gazdagságával való felelősségteljes és figyelmes bánásmód eredményeként az utazókra eredeti, természetközeli élmények várnak. Így például számos földrajzilag markáns helyszínhez, mint folyópartokhoz vagy sziklákhoz gyakran mítoszok és mondák kötődnek: sok ember számára ezek a helyek egyet jelentenek a pozitív energiákkal. Ilyen többek között a Westfalenben található Externsteine sziklaformáció vagy a Nebránál fekvő Himmelsweg – a világhíres Nebrai korong lelőhelye a bronzkorszakból – vagy a kőkorszakból származó kősírok (Großsteingräber) az „Everstorfer Forst”-erdőben Mecklenburgban. A Szász-Svájc Nemzeti Parkban Drezda közelében található homokkősziklák szintén sokakat ihlettek meg az idők során.

Mezítláb a Watt-tengerben

Az Északi-tenger nagy kiterjedésű Watt-tenger része a világ legnagyobb összefüggő Watt-tája. Amikor apálykor visszahúzódik a víz, szakemberekkel mezítlábas túrára indulhatunk ezen a különleges tájon, hogy megismerjük lakóit: nagy tarisznyarákok, homokgiliszták és szívkagylók, illetve számtalan madárfaj vár itt ránk. De szintén felfedezésre várnak a Halligen-szigetek, azok a kicsiny, lakott szigetek, amelyeket ár idején részben ellep a víz. A városállamok Hamburg és Bréma környékén található metropolisok régiójából rövid idő alatt elérhető az észak-német tengerpart.


 


Utazási ötletek és utazási történetek:

Érintetlen természet Münsterlandban: Flamingók és vízilovak Németországban? Jól hallotta! A Zwillbrocker Venn mocsaras területen a Münsterland-régió déli részén minden évben kikelnek a világ legészakibb flamingóköltőhelyén a flamingócsibék. Szintén felejthetetlen élményt jelent májusban a vízilovak hagyományos hajtása.

Zöld módon a magasba a Thüringer Bergbahn-nal: A világ legmeredekebb siklója a türingiai Schwarza-völgyben 18 perc alatt küzdi le a 323 méteres magasságkülönbséget és mindeközben még áramot is termel. Hogy ez miként lehetséges, megtudhatjuk a hegyi állomás interaktív élménymúzeumában.

Egészség és jó közérzet a Balti-tenger érintetlen természetében: Ahol keveredik egymással a tengeri és az erdei levegő, ott a szervezet folyamatira nézve nagyon egészséges klíma jön létre – tökéletes, hogy a friss levegővel együtt új energiával is feltankoljunk. A tengerparti Warnemündében, a Stoltera természetvédelmi területen és a Rostocker Heide részen tíz Thalasso-útvonal négy és 17 kilométer közötti távban kínál tiszta levegőt és érintetlen természetet.

           

Virágzó rétek és magányos lápok az Ammergau-i Alpokban: Bajorország legkisebb nemzeti parkjában ugyanúgy védelem alatt állnak a ritka orchideák és enciánok, mint a veszélyeztetett madárfajok a siketfajdtól a szirti sasig. A parkőrök által vezetett túrákon autentikus módon ismerhetjük meg ezt a lenyűgöző világot.

Kerékpártúra a romantikus Rajna mentén: A Rajna-kerékpárút több mint 318 kilométeren követi a folyó kanyargását. A kiváló vasúti összeköttetésnek köszönhetően személyre szabottan tervezhetjük meg túránkat. Olyan történelmi városokban időzhetünk, mint Speyer, Ludwigshafen, Worms, Mainz vagy Koblenz, emellett pedig élvezhetjük a borvidékeket és a söntések hamisítatlan hangulatát.

Nagyszerű kilátások a Baden-Baden panoráma-túraút mentén: A 45 kilométer hosszú útvonal, amelyet 2020-ban Németország legszebb túraútjává választottak, négy részletben kínál csodás kilátást Baden-Baden városára, a Rajna völgyére egészen Franciaországig és a Fekete-erdő csúcsaira és völgyeire – mindezt pedig a regionális konyha számtalan kulináris élménye fűszerezi.


DZT kampány képe

 

 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.