A kulináris Németország sokrétű, regionális és autentikus arcát mutatja vendégeinek, akik ezt a különlegességet nagyra becsülik: a külföldi utazók több mint a fele szeretné felfedezni németországi utazása során a regionális ételek és italok kínálatát.
Németország gasztronómiai sokszínűsége a borászati látogatásoktól a több mint 1500 regionális sörfőzdében tett vezetett túrákon át egészen a kereken 300 csillagos étterem felfedezéséig terjed.
Mindegy, hogy Kutterscholle (szalonnás lepényhal) Hamburgban, kapros uborkasaláta Berlinben vagy Weißwurst (fehér virsliféle) Münchenben: a regionális finomságok saját hazájukban ízlenek a legjobban. Németországban minden régió saját különlegességekkel rendelkezik, amelyek olyan sokrétűek, mint a táj, amelyben keletkeztek. Ugyanez érvényes a borokra és a sörökre is: a hagyományok szeretete mellett nagy szerepet játszik az új iránti vágy is. Ismerje meg a fiatal borászokat és az innovatív termelőket. Élvezze a kreatív séfek ínyencségeit, akik új trendeket kreálnak vagy újra értelmezik hazájuk hagyományos receptjeit. Fedezze fel Németország ízvilágait!
Németország legjobb bor-szimata: képzett sommelier-k
Aki szeretne elmerülni Németország borvilágában, megteheti azt közvetlenül a borászoknál is. Számos borászatban szeretettel látják a vendégeket, akik szakmai felügyelettel részt vehetnek a szüretben. Vagy a sommelier-k tudására hagyatkozunk, akik sok étteremben segítenek kiválasztani a menühöz illő borokat és más italokat. Ha pedig még mélyebb tudásra vágyunk: nézzük meg a borkóstolók vagy a szenzorikus-szemináriumok kínálatát, ahol képzett borszakértőktől tanulhatunk.
Bortermelés Németországban: hagyományos és szokatlan egyszerre
Németországban a borkultúrát a kelták és a rómaiak korától kezdve ápolják: ma több mint 11 ezer gazdaság létezik a 13 németországi borvidéken. A borászok nagy szenvedéllyel és sok kreativitással végzik a munkájukat – így például Rheinhessen régióban, ahol a borászok egy fiatal generációja fenntartható módszerekkel új utakon jár a bortermelésben. Fáradozásukat pedig siker koronázza: azok a borok, ahol kiérezhető, hogy ipari módszerek nélkül készültek, rendszeresen magas nemzetközi díjakat kapnak.
Utazási ötletek és utazási történetek:
Körtézés Brandenburgban: A Havelland-régió kastélyairól és kertjeiről, templomairól és kolostorairól híres. Ribbeck falujában viszont még ma is majd minden a körte körül forog. A finom gyümölcsök olyan specialitásokká nemesülnek itt, mint a körtelé és a bor keresztezéséből született Havelwasser, az „Eierbirne” (tojáslikőr körtearomával) vagy a vilmoskörte pálinka.
Lipcsei pacsirta: Amikor a 19. században betiltották az ehető énekesmadarak vadászatát Lipcsében, az itteni pékek kitalálták az ünnepi eledel vegetáriánus változatát. A „Lipcsei pacsirta” (Leipziger Lerche) omlós tésztából, mandulából, diófélékből és marcipánból készül, és a mai napig csak itt kapható.
Matjes Glückstadtból – nincs ennél finomabb: Mindegy, hogy klasszikus változatban hagymakarikákkal, almaszeletekkel és savanyú uborkával vagy új köntösben currys banános szósszal vagy fűszeres mártással – a fiatal heringfilé minden formában élvezet. A legomlósabb matjes pedig az Alsó-Elba vidékéről, Glückstadt városából érkezik.
#German.Local.Culture
(20) German.Local.Culture. #YoursTrulyGermany - YouTube
Facebook Oldalunk
Facebook Csoportunk