Hirdetés

A 27 hektáros Viera y Clavijo botanikus kert - Spanyolország legnagyobbjaként - Gran Canaria egyik kötelező látnivalója!

 

600 különböző, ritka és egzotikus bizonyítékom van a fenti állításom mellett: ezek azok a csodálatos, csak a Kanári-szigeteken honos növényfajok, melyekkel ebben a fantasztikus kertben megismerkedhetünk. Erdők, tavak, túraútvonalak változatos egyvelegében sétálhatunk, a lenyűgöző környezetben pár óra alatt fedezhetjük fel a világ egyik leglélegzetelállítóbb arborétumát. A botanikus kert célja, azon kívül, hogy ezeket a növényeket bemutassa, hogy tudományos intézetként megőrizze és megvédje a kanári növényvilág sokszínűségét.

 

viera y clavijo 01


 Utazási Tipp  
    Gran Canaria utazás, akciós szállás

A Jardín Canario a legkönnyebben a Las Palmas de Gran Canaria és a Tafira Alta között húzódó, GC-110 úton közelíthető meg, akár autóval, akár busszal tervezzük az utunkat. Amikor belépünk a parkba, érdemes azonnal felfelé venni az irányt, hiszen a magasból beláthatjuk a teljes botanikus kertet, amiben így egy sokszínű kaleidoszkópként gyönyörködhetünk, akár az egyes részletekben, akár az egész park harmóniájában szeretnénk inkább elveszni. A Guiniguada-völgyre tekintve egy megdermedt, egykori lávafolyamból kirajzolódó folyóra is felfigyelhetünk, melynek partján szintén a lávából keletkezett, változatos formákat alkotó sziklák biztosítanak izgalmas hátteret a csodás növényeknek.

 

A park északi végét jelölő korabeli vízvezetékek közelében található sziklák egykor lakásként is szolgáltak, hiszen amíg a megélhetés egyik alapja a gazdaság volt, minek pazarolták volna az értékes földeket építkezésre, ha a természet megoldotta helyettük a kérdést, nem igaz?

 

viera y clavijo 02A magasból - bármelyik kanyargós ösvényen - lesétálva a sziklák között természetességükben burjánzó, kanári ritkaságok várnak minket. Az egyik ilyen, a kaktuszokon megtalálható, szürke zuzmóra emlékeztető bíbortetű, amiből régen a lilás-pirosas festéket nyerték a helyiek. Mindeközben színes, csak itt őshonos gyíkok, kígyók és madarak hangja, esetenként látványa színesíti az élményt.

 

 

viera y clavijo 03


 Utazási Tipp  
    Gran Canaria utazás, akciós szállás

A kertben rengeteg olyan kincs akad, amit hiba lenne kihagyni, de annyi kedves, rejtélyes útvonal várja az ide látogatót, hogy az a legjobb, ha nem a térkép, hanem az "orrunk" után megyünk. Így is biztos, hogy idővel eljutsz majd a vízesésig, a változatos színekben pompázó, lakókban (békákban és halakban) gazdag tavakig és az olaj- és sárkányfákig. Utóbbinak, amit helytelenül nevezünk a magyar nyelvben fának, egy speciális, a Gran Canaria-i fajtája annyira ritka, hogy kizárólag itt nő. Így az egyetlen esély, hogy élőben láthassunk egyet, az, ha megkeressük a parkban. Valójában a kutatók sem tudják, hogy a Gran Canaria-i sárkánynövény miért ennyire ritka, és miért csak itt érzi jól magát. Persze találhatunk itt pálma-, trópusi virág- és kaktuszkertet is, ráadásul a szikla alján húzódó útvonalak hurokszerűségének köszönhetően, bármilyen útvonalat járunk is be, a végén jó eséllyel vissza fogunk térni a kiindulóponthoz. Innen aztán ismét elindulhatunk felfelé, ahol egy éttermet is találunk, ha addigra esetleg megéhezünk, vagy megszomjazunk.

 

 

viera y clavijo 04


Ráadásul Gran Canaria botanikus kertjét érdemes minden évszakban felkeresnünk, hiszen a kert minden évszakban, minden napszakban más-más arcát mutatja, így minden alkalommal a park különböző csodái várnak ránk. Ha már sokadszorra járunk erre, fel tudunk készülni arra is, hogy a vörös kőhíd sarkaiban csodaszép, hatalmas gyíkok napoznak, akik örömmel vesznek egy-egy falat almát vagy paradicsomot.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.