Hirdetés

Környezetbarát megoldások a mindennapokban és utazásaink során.

 

Szlovéniát változatos földrajzi egységek alkotják: Júlia-Alpok, Földközi-tenger, karszt-fennsík, Pannon-síkság. Ennek is köszönhető, hogy délkeleti szomszédunk rengeteg természeti kinccsel rendelkezik; barlangok, tavak, a Triglav Nemzeti Park területe, s mindemellett Szlovénia Európa harmadik legerdősebb országa.


 Utazási Tipp  
    Szállás Szlovénia

Zölddé azonban nem csak ezek az adottságok és a sportolási lehetőségek (például rafting, biciklizés, hegymászás, síelés) teszik Szlovéniát, hanem a fenntarthatóságra való törekvés.

 

Ljubljanát a 2016-os évben Európa Zöld Fővárosává választották.

 

A városi lakások környezettudatos távfűtése, a természetes ivóvíz használata, szelektív szemétgyűjtés, zöld területek a városon belül, korlátozott autósforgalom a környezetbarátabb tömegközlekedés és a biciklisek javára – mindez hozzájárult a díj elnyeréséhez.


slovenia zoldbenTermészetesen az ország más pontjaira is jellemző a környezettudatosságra, „zöld”-re való törekvés – például a fenntartható turizmus fejlesztése. A glampingek, vagyis luxuskempingek éppen a természetet szeretnék közelebb hozni az ott megszálló vendégek számára. Továbbá Bohinjban 2009-ben nyílt meg a Bohinj Eco Hotel, amely Közép- Európa egyik legenergiatakarékosabb szállodája.

 

A szálláshely környezetbarát megoldásokat használ a világításnál, a rengeteg törölköző és ágyneműhuzat mosásánál, okosan gazdálkodik a vízzel

 

- ráadásul télen hőt nyer ki belőle, nyáron hűti vele a szobákat -, és nem utolsó sorban a hőszigetelésével szintén energiát spórol. Mindez azonban nem jelenti a luxus mellőzését, hiszen a 4* Superior minősítésű szálloda még saját Aquaworlddel is rendelkezik!


 Utazási Tipp  
    Szállás Szlovénia

A bledi Hotel Savica 3* elsősorban családbarát voltáról nevezetes: ez Bled egyetlen családi szállodája. Amellett, hogy a gyermekek és szüleik részére kényelmet biztosít, ügyelnek az egészségre is: finom, organikus és gondosan elkészített ételeket kínál.

 

A szállodától elsétálva 5 perc múlva máris a Bledi-tó partján találhatjuk magunkat. A Hotel Savica méltán büszke a környezetbarát címére is.

 

A szlovénok természetesen rendelkeznek zöld éttermekkel is! Például egy bledi üdülőfalu kifejezetten környezetbarát kialakítású, így az itteni étterem is erre a témára épül. Főként helyi és szezonális hozzávalókból, adalékanyagok és ízfokozók nélkül készítik ételeiket.

 

Az étlapon található italok pedig mind szlovén eredetűek.

 

A mai rohanó és kényelmes világban sajnos hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a környezetünkre való odafigyelést, az azt kímélő eljárásokat. Délkeleti szomszédunk törekvése a környezettudatos életre igen csak tiszteletre méltó és példaértékű.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.