Hirdetés

  Szlovénia változatos természeti adottságai miatt az egyik legnépszerűbb utazási célpontunk. Ez a gyönyörű kis ország   mindenki számára kínál valami szépet legyen szó hegyvidékekről, történelmi városközppontokról vagy mesés tengerparti strandokról. Nagyszerű utazási célpont remek utazási élményekkel akár egy rövid  kirándulásra, akár egy hosszabb pihentető kiruccanásra kiruccanásra indulunk.

 

1. A Bledi tó

  Szlovénia legfőbb utazási célpontja a mesésen szép Bledi-tó a közepén található kis szigettel és a víz fölé magasodó sziklán épült középkorban épült várával. Világhírű üdülőhelynek számít a Júliai-Alpok ölelésében lévő Bledi-tó. A tóról készült csodás felvételek  szinte beleégtek a retinánkba, annyiszor láttuk már őket  a különböző képes magazinokban vagy filmekben. 

Cikk: Látnivalók és programok a Bledi tónál


bled

 


2. Ljubjana 

A 275.000 lakosú Ljubjana a Ljubjanica folyó partján épült és egész Szlovénia egyik legrégebbi lakott településének számít . Utcáin sétálva mindenfelé látszanak  a közel 6 évszázadon át tartó  osztrák uralom nyomai az épületeken. Érdekesség, hogy Ljubjana, csak 1945-től lett a jugoszláv tagállam, majd az önálló Szlovénia fővárosa. Kellemes utazási élményt jelent  minden ljubjanai kirándulás amikor fél napot, de akár egy egész hétvégét is tartalmasan el tudunk tölteni.

Cikk: Ljubjana a szeretet fővárosa 


lubljanaHFB

 

3. A szlovén tengerpart legjobb helyei

Szlovénia népszerű adriai tengerpartja mindössze 47 km hosszúságú, ahol az olasz és a horvát tengerparti üdülőhelyek  hangulata keveredik.  Ha alaposan körülnézünk a különféle lehetőségek között, rendkívül változatossá tehetjük a tengerparti nyaralásunkat.  Sok helyen találkozhatunk Velencei köztársaság épített emlékeivel, átélhetjük a mediterrán hangulatot...

Cikk: A szlovén tengerpart 5 legjobb üdülőhelye


portoroz3

 4. Extrém sportok

Szlovénia nagyszerű célpont az adrenalin-függők számára. Planicában a világ legnagyobb szintkülönbségű kanopy pályája szimulálja a szabad repülés érzését. A Solkan híd a leghosszabb, kőből épített vasúti híd, remek hely a bungee jumpinghoz. A vízi sportok kedvelői raftingolhatnak a kristálytiszta Soča folyón. A kissé kevésbé bátor látogatók válaszhetnak Szlovénia számos kaland parkja közül.


 rafting2

5. Postojnai cseppkőbarlang és a Predjamai lovagvár

Budapestről körülbelül 5 órás autózás után juthatunk el  a szlovén karsztvidék legszebb látogatható cseppkőbarlangjához, melynek egy körülbelül 5 km-es szakaszát tudjuk bejárni. Ideális ezt a programot összekötni a közeli Predjamai lovagvár felkeresésével, melynek magyar vonatkozása is van.

Cikk:  Tudj meg többet Postojnáról és a lovagvárról


postojnabg


predjama


A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, OLVASS TOVÁBB !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.