Hirdetés

  A Bakony-hegység telis-tele van érdekes  és látványos kirándulóhelyekkel, amiket érdemes felkeresnie mindenkinek, aki szereti a természetet. Cikkünkben bemutatunk  három csodálatos helyet, amit kár lenne kihagyni a kirándulási naptárból.

 1.  Zirc Magyarország legmagasabban fekvő városa

 

Egy igazán tartalmas kiránduláson vehet részt, aki úgy dönt, hogy felkeresi Zircet, Magyarország legmagasabban fekvő városát. A  város fő látnivalója a 12. században alapított Apátság az Arborétummal és a  BakonyiTermészettudományi Múzeummal, de a közeli Reguly Antal Múzeum és Kézműves alkotóház is érdekes látnivalók.


zirci arborétum


2. Cuha-völgyi vasút

 

  Magyarország legszebb, műemléki védelem alatt álló vasútvonala három alagúton és két völgyhídon is áthaladva szeli át a gyönyörű bakonyi tájat, összekötve a térség kis településeit.  Az 1896-ban átadott  Cuha-völgyi vasút nem számít kisvasutnak, mert normál nyomtávon halad ez a MÁV országos közforgalmú hálózatához tartozó mellékvonal. Egy csodálatos  erdei vasútról van szó ami minden évszakban elviszi a kirándulókat a Magas-Bakony látnivalóihoz. A vasútvonal sok gyalogosan vagy kerékpárral megközelíthetó látnivalót tesz elérhetővé, miközben északról dél felé halad.  Az ezeréves történelmű Pannonhalma után a Bakonyba érkezik, ezután Fenyőfő és Bakonyszentlászló határában érinti  a Dunántúl  egyik botanikai különlegességét, az utolsó jégkorszakból hátramaradó  homoki erdei  fenyőerdőt,  majd Vinye a környék egyik fontos idegenforgalmi központja következik. ahonnét el lehet jutni a Cuha-patak szurdokába is.


cuha völgy

 

3. Római-fürdő

   Sokak szerint az egész Bakony egyik leglátványosabb kirándulóhelye a Bakonynána és Jásd között található Római-fürdő, amit  a Gaja-patak völgyében lehet megtalálni. E párját ritkítóan szép kirándulóhely egy vízesés  után  magas sziklafalak között rejtőzik. A Gaja  völgyében lévő folyómederben a lezúgó víz kis medencéket vájt ki, amelyeket a helyiek szerint már a Rómaiak is fürdőhelyül használhattak. A Római-fürdő név is innét ered.  Annyi alapja biztosan van ennek a történetnek,  hogy a közeli Jásd környékén a római időkben több villa és udvarház működött, és a rómaiak valószínűleg minden alkalmat kihasználtak a fürdőzésre. A közelben Bakonynána irányában kiépítettek egy piknikező helyet is  asztalokkal, padokkal, és tűzrakóhellyel. 


 bakony Római fürdő

 

 Utazási Tipp  
    Szálláshelyakciók, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!

 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.