Hirdetés

 Ausztriában nem kell sokat keresgélni, hogy  lélegzetelállítóan szép tájakkal találkozzunk.   A  számtalan tó, festői hegyvidék  és  több száz kilométernyi  túraútvonal mellett az álomszép vízesések hazája is Ausztria,  amelyeket érdemes felfedezni, ha Ausztriában járunk. A következő nyári utazási tervekhez  összeállítottuk egy ajánló cikksorozatot  Ausztria Csodái címmel, ahol bemutatjuk azokat a nevezetes helyszíneket, amiket a leginkább javaslunk felkesni az Alsó-Ausztriába látogatóknak. Ebben a cikkben az Alsó-Ausztriában található Myra vízeséseket mutatjuk be:

 Rengetegen szeretik Ausztriát csodaszép történelmi látnivalói és mesés természeti szépségei miatt. Most egy bécsközeli népszerű kirándulóhelyre a Myra vízesésekhez invitáljuk olvasóinkat: 


 Myra vízesés1x


A XIX. század közepén kezdett vasútfejlesztésnek köszönhetően már  1878-ban használhatták a természetjárók a  Leobersdorf-Gutenstein vasútvonalat. Monarchia szerte ekkor vált népszerűvé a természetjárás, így  az osztrák turistaklub szervezésében kis hidak, fából ácsolt lépcsők és korlátok épültek a Myra vízesések fölé. Ha valaki egy olyan családi kirándulóhelyet keres, ahol élvezheti a dübörögve lezúduló vízesések látványát, mindenképpen keresse fel a Bécsi-Alpok népszerű kirándulóhelyét a Myra völgyet. Nyugodtan magával viheti mindenki a gyerekeket, vagy akár még a nagyszülőket is, mivel a Myrafälle minden generáció számára jó választás. Szép látványt nyújt a csodálatos túra-és vízipark, és találkozhatunk egy darabka történelemmel is.


Myra vízesés 2


  A vízesések megtalálása nem túl bonyolult feladat, mert az autópályától kiindulva több jól látható információs  tábla is segíti az útbaigazítást.  Muggendorfba érkezve a nagyobb, több részből álló (ingyenes) parkoló láttán sejthető, hogy nagy az érdeklődés, érdemes reggeli órákban érkezni, így elkerülve a tömegeket.


 myra térképen

   A parkolótól körülbelül egy órát kell gyalogolni a Karnerwirtig a Myrafälle vízesések bejáratáig, ahol az étterem mellett egy játszótér és egy kis tó is található.  Maga a túraútvonal nem túl megerőltető.  A belépő megvásárlása után kb. fél órát kell menni a jól  kiépített túraútvonalon ami hatalmas sziklák között kis hidakkal tarkítva kanyarog  a patak mentén. A túra gyermekek számára is alkalmas. 

Szinte percenként meg lehetne állni fotózni és csodálkozni annyira rabulejtően szépséges a hegyvidéki táj.   Az útvonal emelkedőin kiépített lépcsők miatt kicsit fárasztó lehet a séta a kevésbé edzetteknek, de több helyen is padokat telepítettek  az útvonalon, hogy  mindenki a saját tempójában tudjon kirándulni. A vízesés mellett haladó túraösvény csak az egyike  a lehetséges túraútvonalaknak, azokon tovább haladdva  tovább  lehet menni és akár egész napos alpesi kirándulásokra is.


 

Myra vízesés 2

A Myra vizét  1873 óta használják   fafeldolgozásra és  villamosenergia-termelésre. Az ipari felhasználásés  a környék állat- és növényvilágának bemutatására kiépítettek egy 11 állomásból álló tanösvényt, amely mellett információs táblák a mutatják be a látnivalókat az alábbi állomásokkal.

1. Régi vízerőmű,  2. Myrafälle, a természeti emlékmű,  3. Fűrésztelep elemei,  4. A régi út,  5. A gát,  6. Vízi kastély,

7. a Fauna és Flóra,   8. Vadászat,    9. Kőház,    10.  Fakitermelés,    11.Erdei állatok

TIPP: Májustól októberig minden pénteken, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon éjszakai megvilágítást kap a vízesés egészen 23 óráig.

Belépők

Felnőttek: € 5,  Gyermekek: 6-15 évig € 1,50  Csoportos árak 25 főtől.  A túraklub tagjai: 15 év felett: € 4, Gyerekek 6-15 évig:  € 1


myra 8x


Szerző:   Bajna Gábor     fotók: Az utatási Élmények facebook csoport képeiből


 


NE MARADJ LE SEMMIRŐL !    Ha Te is szereted az utazásokat és a csodálatos helyeket, vagy szívesen megosztanád másokkal is a legjobb Utazási Élményeidet és kedvenc úti fényképeidet, itt a jó lehetőség! Csatlakozz jó hangulatú   facebook csoportunkhoz így ezután nem fogsz lemaradni a legjobb élményekről, jó ötleteket meríthetsz, megismerheted öt földrész legjobb kalandjait !   https://www.facebook.com/groups/utazasi.elmenyek.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.