Hirdetés

  Rengetegen vannak akik a hőség elől nyáron is a hegyekbe látogatnak el kikapcsolódni, pihenni és túrázni. Számukra ideális úti cél a Magas-Tátra a világ legkisebb magashegysége kristálytiszta vizű tavaival, szédítő csúcsaival, ahol friss, erdei levegőt szívhatnak és élvezhetik a csodás tátrai panoráma látványát, mely visszatükröződik a tavak vizén.

   Rengetegen vannak akik a hőség elől nyáron is a hegyekbe látogatnak el kikapcsolódni, pihenni és túrázni. Számukra ideális úti cél a Magas-Tátra a világ legkisebb magashegysége kristálytiszta vizű tavainak, szédítő csúcsainak felkeresése, ahol friss, erdei levegőt szívhatnak és élvezhetik a csodás tátrai tavak látványát.   A legtöbb szlovákiai tó gleccser vájta mélyedésben alakult ki és a  többségük a Magas-Tátrában alakult ki, ahol 100 ilyen tó található. 

Poprádi-tó

Régen Menguszfalvi-tónak is nevezték ezt a csodálatos 17 méter mély hegyi tavat, melyet 1500 méteres magasságban lehet egy folyamatosan emelkedő erdei útvonal felső részén elérni. Útközben az üdén zöldellő hatalmas cirbolyafenyők között meseszép völgyekben lehet gyönyörködni. Érdemes felkeresni a tó partján álló 1879-ben épített Majláth-menedékházat vagy megkóstolni egy finom ételt a hegyi szálló éttermében.


poprádi tó


Csorba-tó

  Az autóval is kényelmesen megközelíhető  Csorba tó 1.346 méteres magasságban található és  a legismertebb, egyben  leglátogatottabb Tátrai tengerszem.  Nevét onnan kapta, hogy  Csorba község határában található. A Csorba tavat  és környékét a turizmus fellendülése előtt a  vadászok, favágók és gyógynövénygyűjtők már jól  ismerték. Érdekesség, hogy a helyiek termőföld és legeló nyerése céljából 1860-ban megpróbálták leereszteni a Csorba tó  vizét. A terület 1901-ig a Szentiványi család birtokában állt, amikor  a  magyar kincstár meg vásárolta tőlük. Mostanra Szlovákia egyik legszebb gyógyüdülőhelyeként és téli sportközponzként tekintünk rá. 


Csorba tó  


Nagy-Hincó-tó 

A legnagyobb (20 hektár) és legmélyebb (53 m) magas-tátrai tó az 1946 méteres magasságban található Nagy-Hincó-tó (Veľké Hincovo pleso), amit egy festői szépségű hegyi ösvényen lehet elérni. Megéri a látogatás a fáradtságot, annyira szép a tavat körülvevő tátrai csúcsok látványa.


nyári turáázás magas tátra


Kő-Pataki-tó

   A  Kő-Pataki-tó ( Skalnaté pleso) 1.751 méteres tengerszint feletti magassában található és Tátralomnicról előbb 4 személyes  kabinos lifttel a Start középállomásig, mahf  15 férőhelyes modern felvonóval elehet a legegyszerűbben megközelíteni.   A környékén több  program lehetőség várja a vendégeket.  Például a gyermekek számára eko-mini-parkot építettek  faragott szobrokkal, mászókákkal és további játékokkal.  Szintén a Kő-Pataki-tó közelében található, 1.786m tengerszint feletti magasságban egy 1943-ban épített csillagászati és meteorológiai obszervatórium, szintén ott található a Magas-Tátra legmagasabban lévő étterme, a Panoráma Resort Skalnaté pleso, ahol jó időben egy napozóteraszról lehet élvezni a  lenyűgöző kilátást. 


Kőpataki tó


Booking.com


Hasznos tippek, 

  • Senki ne induljon útnak érvényes betegségi és baleseti biztosítás nélkül !
  • Csak megbízhatóan működő járművel keljünk útra, külön ellenőrizni kell a fékeket és a vilgágítást !
  • A gyakran szeszélyes időjárás miatt érdemes megnézni  interneten az aktuális időjárási helyzetet  a  oldalon! 
  • Vigyünk magunkkal többrétegű meleg és vízálló ruhát, szendvicset és innivalót. A megfelelő lábbeli is nagyon fontos!

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.