Hirdetés

   A Magas-Tátrában minden  nyáron megismételhetetlenül szép pillanatokat élhetünk át. Friss hegyi levegővel  és fantasztikusan szép  panorámás kirándulásokkal vár mindenkit Európa legkisebb magashegysége. Ha kiváncsi vagy minderre, csomagolj gyorsan és pár óra alatt  már el is érheted autóval ezt a csodás vidéket !

   

1.  Csónakázás a Csorba tavon

 

   A Csorba tavi csónakázás tradíciója több mint 130 éves múltra tekint vissza.  Egy ideig nem volt erre lehetőség, de  2008. júliusa óta ismét 18 stílusos faladik és 1 sport csónak áll a vendégek rendelkezésére  a felújított molónál. Kivételes élményt jelen a vízről gyönyörködni a Magas-Tátra gyönyörű látképében, melyet beneveztek az újkori világ hét csodája címért kiírt versenyre is. Ezt a programot: naponta 9.00 - 17.00 óra között lehet kipróbálni.

 

Olvass többet a Magas-Tátra csodálatos tavairól!

Csorba tó csonakokkal


  2. Hegyi túrák és kirándulások a Magas-Tátrában

  A nyári hónapokban több mint 1,3 millió látogató keresi fel a a Magas Tátra térségét, hogy egy vagy több napos kirándulásuk során  kipihenjék magukat és erőt gyűjtsenek. A Magas Tátra nagyon sok lehetőséget kínál az aktív pihenésre illetve könnyebb, vagy nehezebb túrákra. A Tátrai Nemzeti Park területén csaknem 600 km jelölt túraútvonal  található, amik a turistákat a Magas Tátra legérdekesebb helyeire vezetik.  A festői szépségű hegyeken és völgyeken át  vezető turista-ösvények több  menedékházhoz is elvezetnek. A legnépszerűbb célpontok között szerepel a Kő-pataki tó, a Sziléziai menedékház és a Gerlachfalvi csúcs is. 


 otatrafured


3.  Nordic Walking 

   A nordic walking nemcsak egy divatos sporttevékenység, hanem kiváló és hatékony testedzés is amit szinte bárki kipróbálhat. Úgy mozgatja át az egész testet, hogy  nem terheli túl az ízületeinket. A magashegyi ösvényeken történő nordic walking túra megerősíti a gerinc körüli belső izmokat, hatékonyan beindítja a vérkeringést, miközben ez a mozgás kíméli az ízületeket. A Magas-Tátrában található túraútvonalakon jól ki lehet próbálni ezt a mozgásformát is a szükséges botokat pedig akár ki is lehet kölcsönözni. Ezek a legnépszerűbb útvonalak: Štrbské pleso - Jamské pleso és vissza, 2 óra (közepesen nehéz), Štrbské pleso - Popradské pleso és vissza (aszfalton), 2,5 óra (közepesen nehéz), Körút Štrbské Pleso és Új-Strbské Pleso körül, 1 óra (könnyű).


 nordic walking


 4.  Cseppkőbarlang látogatás a Bélai-barlangban (Belianska jaskyňa)

  A Magas-Tátra egyetlen látogatható barlangja  kb. 10 km-re  észak-keletre található Tátralomnictól.  A legegyszerűbben  a Bachledka koronaösvényhez vezető úton lehet eljutni a  gyönyörű cseppkőképződményeket bemutató barlanghoz, melyet terápiákra is használnak. A bejárat 822 méteres magasságban található, amit egy könnyű 25 perces sétával lehetelérni. A barlang belépője 3 euro,  van fent  büfé és mosdó is. Nagyon szépek a különféle fényekkel megvilágított cseppkövek. Csodálatos a "koncertterme" ami kiváló akusztikával rendelkezik, benne minden augusztusban kocerteket is rendeznek. A legegyszerúbben az óránként induló kb. 70 perces vezetett túrával lehet megtekinteni ezt a szép látványosságot.


 deményfalvi cseppkő barlang slovakia.travel

 


 5. Aquacity Poprád

  Az Aquacity Poprádon  egy modern szabadidő és sportközpont, aminek fő vonzereje a kristálytiszta termálvíz, egész évben nyitva tart és a nagyon szép kilátás a Magas-Tátra bérceire. A nyitott medencékhez fedett folyosók vezetnek, így a fürdés bármilyen időjárási körülmények között lehetséges. A relax- és fürdőszolgáltatásokat a Vitalcentrum biztosítja, rekreációs és orvosi - rehabilitásciós szinten is.  A mélyről a felszínre törő termálvíz 36-28 °C hőmérsékletű.


aquacity poprád

Térképes szálláskereső a Tátrában:

  Booking.com


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.