Hirdetés

   Ne gondold, hogy a nyárral együtt a kirándulásoktól is el kell köszönni!  Igazából csak ősszel kezdődik el igazán a hangulatos túrák időszaka. Bemutatunk három szép helyet, melyek felkeresése örökre szóló emlékeket fog jelenteni.

  Habár vége már a  strandolásnak, ez megsem jelentheti, hogy az előttünk álló hónapokat majd a négy fal közé zárva kellene töltenünk. Sőt! Az ősz ideális időszak a  kirándulásokhoz, hiszen  már nem kell szenvedni a tomboló hőségtől  – pluszban a szivárvány színeiben pompázó falevelek is feledhetetlenné tehetik ezeket a hónapokat. Összegyűjtöttünk három  jó kirándulós ötletet, amelyek széppé teszik majd  a következő időszakodat is, hiszen Magyarország festői szépségű tájain fantasztikus élmények várnak mindenkire.


Szilvásvárad és a Szalajka-völgy


   Szilvásvárad Heves megye egyik legjelentősebb turisztikai „állomása”, annak ellenére, hogy szerény 1621 fő lakja. A település a Bükkben fekszik, megyéjének egyik legészakibb részén.  Szilvásvárad és a környező terület változatos állat- és élővilágnak örvend, éppen azért nem meglepő, hogy ezen a vidéken mennyi természeti csoda lelhető fel. A Szalajka-völgy: Az egész Bükk legszebb, és legturistabarátabb részének tartják, amin belül sok egyéb természeti csoda lelhető fel, például a Fátyol-vízesés, ami a Szalajka-patak két karsztforrásából, a Szikla-forrásból és a Szalajka-forrásból táplálkozik, és egy 17 méter hosszú mésztufagát 18 teraszán zúdul le. (A nevét minden bizonnyal arról kaphatta, ahogy a vízpermet fehér fátylat képez a teraszok előtt) Az előbb említett Szalajka-patak másik nevezetessége, hogy már lassan száz éve mesterségesen pisztráng neveldéket alakítottak ki, mivel a patakban mindig is őshonos volt a sebes pisztráng.


Szilvásvárad


Élvezd a természet szépségeit a Hortobágyon!


Hortobágy

  Hortobágy az egyik legkülönlegesebb tájon fekvő településünk, ahol egyszerre elevenedik fel a régi magyar mezőgazdaság összes sajátossága és a páratlan állomány szépsége. Miután távol van a sűrűbben lakott területektűl rendkívül kicsi  a puszta  fényszennyezettsége, Egyedülálló élményt jelent  éjszaka rácsodálkozni a csillagos égboltra. A hortobágy egyben az ornitológusok paradicsoma is, hisz   szeptember második felétől egészen november elejéig tart a daruvonulás a nádas-tavas területen. Ilyenkor több tízezer madár vonulását lehet megfigyelni. (Külön érdekesség, hogy ez a madárfaj a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe is.)  A madárlesekhet érdemes  előzetesen jelentkezni  kell a programokra, itt fontos azt is tudni a látogatóknak,  hogy ne menjenek élénk színű ruhában, mert megzavarja az élővilágot.


Sétálni egy jót  a Szarvasi Arborétumban!


szarvas 03


  A Körös parti csodák világa: Mamut fenyő, tündöklő kövek, Mini Magyarország….  Az ország keleti részen járva érdemes felkeresni a Körös holt ága mellett felépült csodaszép üdülővárost Szarvast, melynek határában a történelmi Magyarország közepén létesült több mint 200 évvel ezelőtt hazánk egyik legszebb arborétuma. A kezdeti gyűjtemény Bolza József gróf nevéhez kötődik ( „ Pepi gróf” ), melyet unokaöccse Bolza Pál fejlesztett a Hármas-Körös szabályozása után csodálatos harmóniájú ligetes-fás arborétummá. A terület az idők során tovább fejlődött és kibővült, ma igazi turista mágnesként vonzza a természet szerelmeseit hazánkból és a nagyvilágból.  Itt akár több mint százéves fákkal is találkozhatsz barangolás közben, és mire magad mögött hagyod ezt a varázslatos helyet, a lelki békéd is egészen biztosan a helyére billen. Utazási Tipp  
    Wellness akciók, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.