Hirdetés

 A balatoni nyár főképpen a strandolásról szól, így bemutatunk egy összeállítást arról, hol lehet idén is INGYEN fürödni a magyar tengerben. Listánk folyamatosan bővül, így érdemes ide később is visszatérni az újabb információkért.

 Ahogy közeledik a nyári szabadság, egyre több részlet érdekli az üdülni vágyókat közelgő szabadságuk kapcsán. Általánosságban elmondható, hogy a sok fejlesztésnek köszönhetően idén kultúrált körülmények várják a strandolókat a balatoni strandokon. Egyre több helyen kell sajnos belépődíjat fizetni a strandolásért, de így is maradt jócskán olyan fürdőhely, ahol továbbra sem kell belépőt fizetnünk, ha csobbanni szeretnénk a Balatonban. Az északi parton alig akadnak szabadstrandok, míg a déli oldalon viszonylag bőséges a választék.Tavaly 64 idén 56 helyen lehet ingyenesen strandolni.

Íme a lista arról, hol lehet idén is kiépített környezetben INGYENESEN strandolni:

Balatonakarattya: Gumirádli szabadstrand 

Maga a település 2012-ben vált el a mellette található Balatonkeresből, és azóta a település az önkormányzatának a segítségével igazi üdülővárossá akarja kinőni magát. Ehhez az is hozzásegíti, hogy helyet foglal benne a város egyetlen ingyenes strandja, a Gumirádli, amit könnyen meg lehet közelíteni, hiszen a 71-es főúthoz közel fekszik. A fa a retró feelinget idézi, a természet át-átveszi az uralmat, és a part mellett sok helyen fel van szakadva a betonrész.


Boglárpheader
Balatonboglár:

Platán strand, 

Boglár nagyméretű központi strandjának közvetlen közelében  sportpályák, üzletek és éttermek is szép számban találhatók. A területen minden nyáron számos rendezvényt szerveznek, így a fürdés és napozás mellett jócskán akad másik progam is. Gyermekes családoknak kialakítottak egy fizetős Buborék névre hallgató elkerített részt ahol csúszdák és gyerekmedencék találhatóak.

Sziget strand 

A gyerekes családok és pecások kedvence az a terület, ahol ezt a fürdőhelyet kialakították. A büfé és kis üzlet mellett vízibiciklit is lehet kölcsönözni.

Balatonfenyves:

A Balaton déli részén elhelyezkedő üdülőtelepülés továbbra is  fontosnak tartja, hogy az üdülővendégek ingyenesen sürödhessenek strandjain. Ezek pedig a következők: központi szabadstrand, Csalogányközi strand,  B.fenyves -also szabadstrand, Fenyőstrand és a Pozsony utcai strandok.


Balatonföldvár: 

Központi sétány szabad strand

Balatonföldvár egyetlen igazi szabad strandja  régóta nagyon népszerű, különösen mióta az utóbbi években fizetőssé, egyben komfortosabbá tették a keleti- és nyugati strandokat. Egyetlen hátránya, hogy a központból induló sétányon lépdelőkkel kell megosztani a területet.

Kutyás strand

A Nyugati strandtól délre is lehet ingyenesen fürödni, de azon a helyen hivatalosan is megengedik a kutyákkal való fürdést és időtöltést.

 


Balatonlelle:

Határ utcai strand

A strand Balatonlelle-felső és Balatonszemes között található, és a Határ utcával kezdődik. Kisméretű, csupán 20-25 méter széles és 60 méter hosszú partszakaszról beszélhetünk csupán. A Köztarság utca oldalán található egy büfé, ami a parttól pár méterre fekszik, a betonozott rész mellett.

Balatonlellén a felsoroltakon túl ezeken a Strandokon lehet még ingyenesen fürödni:  Szirom közi, Csöpi közi, Nyugati szabadstrandok.

  Utazási Tipp  
    Szállásakciók, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!Balatonmáriafürdő:

 A település önkormányzata egy 8 km hosszú partrészen tart fenn szabad strandokat. Ez az alábbi nyolc: Zagytéri szabad strand, Hajóállomási szabad strand, Polgár utcai szabad strand, Szabadság úti szabad strand, Őrház utca szabad strand, Őz utcai szabad strand és a Balatonmáriafürdő-alsó Temető utcai szabad strand.


Balatonőszöd: Központi  strand

A hatalmas területen elterülő strandon sosincs nagy tömeg, van viszont több gondozott sportpálya, gondozott park, több játszótér, öltözők, kultúrált WC-k értékmegőrző és büfé is.

Balatonszárszó:

Az üdülőhely központi strandja ugyan fizetős, de a kultúráltan kialakított Bendegúz téri és Móricz utcai strandokon továbbra is belépődíj megfizetése nélkül lehet fürödni.


Balatonszemes: 

Balatonszemesen a Berzsenyi központi strandból leválasztott kis élményfürdőn kívül szinte a teljes partszakaszon árnyas fákkal övezett strandokon lehet  ingyenesen fürödni. A központi strandon kívül a  Vigadó strand és a Hullám úti strandok a legnépszrűbbek. 

Balatonvilágos:

Alsóréti strand  Balatonvilágos nyugodt részén várja a békességet és csendes strandolást kedvelőket. A szabadstrandra a Zrinyi út irányából  egy meredek lejárón keresztül lehet  eljutni. (Zrínyi út).

Fonyód:

A talán legszebb balatoni panorámát nyújtó fonyódi strandok közül az alábbiakat használhatjuk ingyenesen ezen a nyáron: Fürdő utcai Strand, Árpád parti strand, Bélatelepi strand, Városi szabadstrand, Huszka és Báthori utcai strandokFonyód strandx


Örvényes: Platán utcai strand

Örvényes híres vízimalmáról, és a templom mellől áradó tiszta, és finom vizű forrásáról, de sokan nem tudják, hogy a strandja sem hoz szégyent a községre. Az Örvényesen áthaladó 71-es főút egy táblával jelzi az elágazást, a falu centrumától majdnem 1 km-re lévő strand felé. A fürdő annak ellenére, hogy nem túl zsúfolt, igényes, és családiasan fogadja a vendégeket.

Siófok:

Újhelyi strand

A strand nagyon közel fekszik a Sió csatornához, közvetlenül a híd után, és a Bethlen Gábor utca végén lelhető fel. Pár évvel ez ellőttig még fizetni kellett a belépésért, erre utal a máig fennmarat kerítés és kapu.

Ezüstparti strand, 

A legendás 2,5 km hoszzúságú  Ezüstpart  Siófok déli részén található széles, füves parti sáv, amit árnyatadó fák szegélyeznek. vize lassan mélyülő, gyermekes családoknak és felnőtteknek is ideális fürdőhely.

Aranyparti strand, 

Siófok belvárosától északi irányban található a közel 4 km hosszan elnyúló Aranypart. Sportszerkölcsönzők, vízi ugrálóvár, wakeboard pálya várja a környék nyaralóit, akik rosszidő esetén akár a fizetős Galérius fürdőt is kipróbálhatják.

Szabadi-sóstói és Pesti vonati strand

Siófok keleti részén két ingyenesen használható szabad strand található, és kettejük között a Balatonszabadi a Siófok-Balatonszabadi-Sóstó vasútállomás, a Baross és a Vasút utca találkozásánál fekszik. Abban hasonlít a Gödrösi szabad strandra, hogy közvetlenül az út mellett található, így egyszerűen meg lehet közelíteni.Szántód:

Rigó utcai strand

A strand területe 100x100 méteres területet ölel fel, aminek a java része világoszöld pázsit. A strand északi oldalánál található a bejárat, mellette pedig egy ház, ebben van a büfé és az illemhely. A parton több lépcső is van, amiről be lehet menni a vízbe. A szárazföldön a strand majdnem teljes része nyitott, ezért javallott napernyőt vagy naptejet vinnünk magunkkal.

Juhász Gy.utcai strand Beach party

A Beach Party szabad stand a Juhász Gyula utca végén helyezkedik el, és egy megközelítőleg 20-30 méter széles és 50 méter hosszú sáv alkotja. A jobb és bal oldalát a nádas takarja el. A parton fellelhető egy étterem, büfé, és a fiatalok számára kihagyhatatlan koktélbüfé.

Tihany:

Gödrösi strand

A strand a félsziget bejáratánál található, közvetlenül ott, ahol Balatonfüredről érkeznénk Tihanyba. A partszakasz bár hosszú és keskeny, a strand közelében autóút található, így a napozást nagyon nehéz megoldani, az egész hely hangos és zűrös, és nem egyszer történt közlekedési baleset az abszurd kialakítása miatt. Ezt a helyet nem ajánljuk azoknak, akik ki akarnak kapcsolódni, el akarják kerülni a hangzavart.

Somosi szabadstand

A strand a hajóállomástól és a révtől nem messze található, a villákkal és szállodákkal körbevett Somosi-öböl keskeny szélén a kikapcsolódásra használt területet/partszakaszt. A strand ingyenessége ellenére jól felszerelt, találhatóak a közelben büfék és éttermek. Van öltözésre, és zuhanyzásra kijelölt területet, utóbbi a WC-vel van összekötve. A parkolásért 9-17 óra között fizetni kell, ennek az ára (2017-es adatokkal) 150Ft/óra és 1000Ft/nap.

Zamárdi:

A Zamárdi területén található összes strandot ingyenesen használhatják az üdülővendégek. Jellegük és méretük is nagyon eltér egymástól, de mindegyiket fejleszti és rendben tartják hosszú évek óta  a strandkezelők

(Nagystrand, Jegenye téri strand, Kiss ErnőTáncsics-, Klapka-, Keszeg-, Gyöngyvirág-, Pipacs utcai strandok)

 
Balatonkeresztúr: Vitorlás utcai strand

 

 
  

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.