Hirdetés

 Nehéz még egy olyan várost találni az Alpokban, mint Innsbruck, ahol  a városi pezsgés és az aktív turizmus  annyira közel vannak egymáshoz, mint  Tirol fővárosában.

   Télen síléccel a vállukon, nyáron pedig túrafelszerelésben sétálnak a túristák Innsbruck szépen díszített homlokzatú csodaszép házai között a széles utcákon, ahol a városban még egy római időket idéző diadalívet is találhatunk. Mindezt tipikus osztrák hangulatban, ahol egyszerre érződik a városias elevenség és a környező hegyvidékek varázslatos hangulata.

 Innsbruck ideális úti cél egész évben. Jó lehetőséget biztosít a környező városokba szervezett egynapos kirándulásokhoz és a hegyi aktívitásokhoz is.

 Innsbruckban jól megférnek egymás mellett a különféle történelmi látnivalók, a Maria-Theresien-Strasse bevásárlóutca üzletei és az Aranytetős ház. Fantasztikus kilátást lehet élvezni a központ utcáiról az impozáns Nordkette  fehér csúcsaira. Ez a festői látvány sok fotóst megihlet, képeiket gyakran osztják meg a közösségi médiákban is.


innsbruck szoveg kozt 04

 Megvan annak a varázsa, hogy Innsbruck óvárosából mindössze huszonöt perc alatt eljuthatunk a Hungerburgbahn segítségével a 2334 méteres magasságban lévő  a Hungerburg állomásra, és élvezhetjük a lenyűgöző kilátást  Tirol fővárosára és a Patscherkofel hegyi panorámájára. 


innsbruck hofburg


  Innsbruckban járva érdemes megnézni a Habsburg család  történelmi nevezetességeit: a Hofburgot, a Hofkirchét, a nevezetes "Schwarzen Mandert" és valamint a  könnyed reneszánsz stílusú Ambras-kastélyt. Az  óváros milliője egyedülálló. Mindenfelé  festői árkádokba, hangulatos kávézókba és vendéglőkbe vagy stílusos üzletekbe botlik az ember. A város modern éttermei  és bárjai egy  kicsit Bécsre is emlékeztik a látogatót. 

 Olvass többet Innsbruck top 10 látnivalójáról!  Térképen is megmutatjuk, hol keresd őket!

3 fantasztikus kirándulás Innsbruckból  indulva:

Hall in Tirol - Ez a középkorban pénzverdéjéről és sókereskedelméről ismert gazdag város, Innsbrucktól mindössze 8 kilométerre található.

hall in tirol

Schwaz - Ez az ősi ezüst- és bányászváros gazdag építészeti örökségével ejti ámulatba a látogatókat. 30 kilométerre található Innsbrucktól.

Wattens - Az egykori mezőgazdasági falu ma Swarovski Múzeum kristályvilágáról ismert messze földön. Távolsága Innsbrucktól 18 kilométer. Olvass többet róla!


Swarovski 22


Online szállásfoglalásInnsbruckban és környékén:

Booking.com


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.