Hirdetés

 Szentendrén ezernyi apró mécses fényével ünneplik a helyi horvátok június 25-én az Ivan dant, Keresztelő Szent János ünnepét, ami nagyszerű látványosság ebben az évben is.

 Június végén nagyon hangulatosak a mediterrán hangulatú romantikus nyári esték Szentendrén. Különösen így van ez Ivan Dan azaz Keresztelő Szent János születésének ünnepén, mert ilyenkor a belváros fölé emelkedő Templomdombon, Szentendre Fő terén és a híres Duna-korzón is több ezer mécsest helyeznek ki sötétedéskor. Minden érdeklődőt  örömmel látnak, különösen  azokat a látogatókat, aki segíteni szeretnének a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak a meseszép ünnepi látvány és hangulat megteremtésében. A program délután négy órakor egy ünnepi misével  kezdődik el, a mécseseket pedig este fél nyolctól kezdik kihelyezni Szentendre köztereire. Alkonyatkor,  amikor  már kellően sötét lesz a bekvárosban, trombita szól majd a pontonon, jelezve a Szent János -ünnep kezdetét.


   A helyi Önkéntesek a Duna korzón néhány sátorban dalmát étel kóstolót kínálnak majd a látogatóknak, és a Kőhegy bor képviselői is bemutatják a szentendrei Duna parton a környék borait. Zene is szól majd a Dunán; a Riverside pontonon a Vigad Együttes zenél majd, a Horvát Hagyományőrző Táncegyüttes pedig  dalmáciai táncokat mutat be. Kishajó is indul a pontontól, hogy az érdeklődők a Dunáról is megcsodálhassák az mécsesekkel feldíszített esti Szentendrét. Külön érdekesség, hogy a szervezők dalmát receptjei alapján eredeti dalmát finomságoat is kínálnak a helyi éttermek ezen az estén. 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.