Hirdetés

Mit szólnál egy különleges túrához Magyarországon ? A  természet  számos csodálatos hellyel kápráztat el mindenkit, ha útnakindul és eljut ezekre a helyekre, távol a tömegtől.  Az Utazási Élmények 3 látványos látnivalót mutat be, amit  csak kevesen ismernek, de garantáltan óriási élményt jelent majd a felkeresésük.

  

1. Szentbékkála Kőtenger

   A Balaton-felvidék festői vidékeit Magyar Toszkánaként is szokták nevezni.  E csodaszép vidéken lehet megtalálni a különleges  a kőtengeréről elhíresült Szentbékkálát. A maseszép falu  az Országos Kéktúra útvonalán fekszik, ezért több látványos  túraútvonal közül lehet választani. Ezek egyike a csodaszép kis faluból gyalog is könnyen megközelítható kirándulóhely a Kőtenger.  Ezt az óriási kőtömbökkel és sziklákkal is borított, ligetes-erdős területet az egész Balaton-felvidék  legfontosabb geológiai kincsei közé sorolják. Hatalmas  élményt jelent járni egyet  a látványos sziklaalakzatok közötti kanyargós ösvényen. Akár fel is lehet mászni az impozáns homokkő sziklákra, vagy  a híres Ingókövön is egyensúlyozhatunk.


Szentbékkála kőtenger
2. Ipolytarnóci Ősmaradványok 

  Nógrád megye legészakibb településén, az Ipoly  közelében fedezték fel Magyarország egyik legjelentősebb földtani szenzációját,  amit minden érdeklődő megtekinthet az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen tett látogatása során.  Ipolytarnóc Nógrád megye legészakibb települése, melyet az Ipoly folyó bal partján lehet megtalálni. Az 516 lakosú kis falu határában kezdődik el az Ipoly-völgy magyarországi szakasza, ami ott keresztezi a szlovák-magyar szárazföldi országhatárt. A Budapesttől 140 km-re, és a megyeszékhelytől, Salgótarjántól 26 km-re található magyar falu keleti oldalán lévő mintegy 500 hektáros  terület  egy  olyan különleges múzeumnak ad otthont, ahol  megelevenedik szemünk előtt a 20 millió évvel ezelőtti ősvilág! 


ipolytarnóc2
3
. Bakonybél és a  Hubertlaki "Gyilkos" tó

  Bakonybél község közelében, a Bakony-hegység hajdan betyárok járta rengetegében, egy gyönyörű völgykatlanban búvik meg a Huberlaki tó, melyet a bakonyi Gyilkos-tó névvel is szoktak illetni.  A Hamuházi-Séd és a Szalai-Séd vizek összefolyásánál, a Somberek-Séd völgyében, apró tisztásként rejtőzködik az erdő mélyén a Hamuházi-rét. Itt magasodott egykor Eszterházy-gróf festői vadászkastélya, mely az 1900-as évek második felében, egy tűzesetben a lángok martalékává vált. Az elpusztult kastély helyén álló vadászháztól nem messze, egy kis völgyben rejtőzik a mesterségesen felduzzasztott tavacska, a Hubertlaki-tó.  Partján kis padokon lehet megpihenni és élvezni az erdő szépségeit.


 Hubertlaki tó 4x 1


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.