Hirdetés

Tűzföld, Iguazu-vízesés, Buenos Aires, pampák, foci és tangó ? Argentína mindenkire különleges földrajzi és kulturális élményekkel vár.

 

Az Argentin Köztársaság egy hatalmas dél-amerikai ország, mely Chilével közösen lezárja a kontinens déli oldalát. A hatalmas ország rendkívül változatos tájegységekből áll; az Andok magasztos hegycsúcsaitól a termékeny Pampa síkságokig, a tündöklően fenséges patagóniai gleccserektől, a lenyűgöző vízesésekig, a Tierra del Fuego száraz területeitől a szubtrópusi vidékekig rendkívül változatos a földrajza és az élővilága. Írásunkban Argentína néhány érdekességét mutatjuk be és hasznos tanácsokkal látjuk el az utazást tervezőket is.


 Utazási Tipp  
   

Utazások Dél-Amerika

legszebb országaiba


 • Argentína a Föld 8. legnagyobb országa. Területe 2.776.890 km2, Lakosainak száma kb. 45 millió fő
 • Az argentin lakosság több mint 90%-a Európából származik, lakosai elsősorban Olaszországból és Spanyolországból érkeztek. Napjaink utazóinak ma is gyakran olyan az utazó érzése, mintha csak egy mediterrán európai országba csöppent volna.
 • Argentína az elnevezését az ezüstről kapta. A legelső spanyol konkvisztádorok a 17. században Tierra Argentína névre keresztelték ezt a hatalmas országot. ("ezüst föld")
 • Argentínába repüléskor az órát télen négy, nyáron öt órával vissza kell vissza állítani az európai időszámításhoz képest.


 • Argentína legnagyobb városa a 3 milliós Buenos Aires, mely egész Latin-Amerika leginkább európai hangulatú városa. Kozmopolita és büszke város ami híres lakosainak elegáns viselkedéséről, amelyet még a legnehezebb pillanatokban is megtartanak. Buenos Airesben van Dél-Amerika egyik legfontosabb kikötője is: A tizenkét kilométer hosszan elnyúló kikötőt kereskedelmi és turisztikai célokra is használják.
 • Rio del la Plata vidékéről származik az Argentína szimbólumává vált elegáns és szenvedélyes tánc a tangó, ami afrikai és helyi táncok keveredéséből fejlődött ki.
 • Európából számos légitársasággal lehet eljutni Argentínába; a Lufthansa , az Alitalia , az Ibéria és az Areolineas Argentinas is közlekedtet járatokat. A repülési idő kb. 13 óra. A főváros nemzetközi repülőtere a Buenos Airestől kb. 47 km-re található Ezeiza. Taxival és buszjárattal lehet megközelíteni. A belföldi járatokat fogadó repülőtér Aeroparque , ahonnét busszal és transzferrel is könnyen megközelíthető a nemzetközi repülőtér.


argentina 10 erdekesseg 01


 • Argentínában a legnépszerűbb sport a futball ami egyben nemzeti ügynek is számít. (Végül is Diego Armando Maradona és Messi hazájáról beszélünk ) Sokan kedvelik még a kosárlabdát , a rögbit, a teniszt , a röplabda és a gyeplabdát is.
 • Argentínába történő utazáshoz nincs szükség oltásra. A higiéniai helyzet nagyon jónak mondható. A leggyakoribb egészségügyi problémák a rovarcsípésekből származnak, amelyek esetleg fertőzésekhez vagy betegségekhez vezethetnek. Ezek megelőzése érdekében jó, ha bőrvédő szereket és rovar riasztókat használunk valamint szúnyoghálós helyeken szállunk meg.
 • A déli féltekén Európával összehasonlítva megfordulnak az évszakok. Argentínán belül nagyok az eltérések a szélességi és hosszúsági foktól függően. Az argentin utazásokhoz a legjobb időszak a tavasz (március-június) és az ősz (szeptember-december), mert akkor enyhébb az időjárás. Ezenkívül március-októberben a Punta Tombo pingvinek, december közepéig a Valdès-félsziget bálnái is megfigyelhetők. Azok, akik meg akarják hosszabbítani az utazást, és eljutnának az Antarktiszra, csak januártól márciusig tehetik meg.


 • +1 Az Argentínába érkező európai utasoknak az érkezés napjától számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Turisztikai tartózkodás esetén nincs szükségünk vízumra, ha az utazás kevesebb, mint 90 napig tart. Belépéskor az útlevél mellett be kell mutatni a visszatérő repülőjegyet és egy nemzetközi hitelkártyát (ami azt bizonyítja, hogy elegendő pénzünk van ahhoz, hogy fedezzük a költségeinket.)
 • +2 A kokatea fogyasztása Latin-Amerikában általában nem minősül kábítószernek. Rengeteg üzletben és piacon is szabadon kapható, (fogyasztása az érzékszervekre éppúgy nem káros, mint Magyarországon a mákos tészta evése) Viszont még a legkisebb mennyiségben való behozatala esetén is az USA, az EU így hazánk vámszervei is szigorú büntetőeljárást indítanak. Ezért tanácsunk, hogy mást hozzanak haza szuvenírként, ha Argentínába látogatnak.

argentina 10 erdekesseg 02

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.