Hirdetés

Néha mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás – főleg ha gyerekkel utazunk. A vidámparkok pedig szolgálhatnak kikapcsolódásként egyaránt a fiatalabbaknak és a felnőtteknek.


Az angliai Alton Towers egy igazán intenzív hely – még a listánkon is –, ugyanis a hullámvasútól kezdve a vízi élményparkon át a kifogástalanul karbantartott kertig minden profizmust sugall magából. Európában például csak itt van olyan hullámvasút, ami fordított, illetve a világon csak itt üzemel függőlegesen zuhanó hullámvasút, amin egyszerre mámorító és félelmetes utazni. Más érdekes hullámvasutak is vannak itt, a világ első repülésre képes darabja (aminek ironikus módon Air a neve), illetve egy olyan, ami mindössze 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. A vidámpark belépti díja elég borsos, 46 font. (Érdemes a honlapon intézni a jegyeket, ez körülbelül 11 fontnyi megtakarítást jelent)

alton towers 01

forrás: altontowers.com


A Spanyolországot gazdagító PortAventura elsősorban az érdeklődő szemléletű látogatókat próbálja rengeteg „finomsággal” ellátni. A vidámpark öt részből áll, ami öt földrész gasztronómiáját és építészetét kívánja felidézni, és minden állomáson más és más dolog kap főszerepet. Itt is működik egy-két jelentős hullámvasút, mint például a Furius Baco, ami 3 másodperc alatt képes 129 km/órás sebességet elérni, vagy a Tutuki Splash, ami egy vulkán belsejébe viszi el a turistákat. A Dragon Khan is villámgyors, különlegessége pedig az, hogy 110 km/órás sebességgel összesen nyolcszor fordul át.

PortAventura 02

forrás: twitter.com


A német Európa Park 850 000 négyzetméteren terül el, és Németország leglátogatottabb élményközpontja. Ez a hely azért lehet sokaknak a kedvence, mert minden megtalálható itt a legegyszerűbb dolgoktól kezdve az igazán extrémekig. Itt 16 különböző tematikából áll a vidámpark, hasonló irányvonalat követve, mint a spanyolországi élménypark. A Poseidon volt a világ első vízi hullámvasútja, míg a gondolákból álló darab a romantikus alkattal rendelkezők kedvence. Aki a legextrémebb élményre vágyik, annak a Blue Fire MEGACOSTER ajánlott, ami a 2,5 másodperc alatt éri el a 130 km/órás sebességet.

europa park 03


Gardaland Olaszországban található, a Garda-tó partján. Struktúráját tekintve három részre osztható fel: a vidámparkra, egy hotelre és egy varázslatos víz alatti világra. Akik a sebességre vágynak, azokat a Raptor és a Blue Tornado érdekelheti. A merészek kedvence a Magic Mountain és a Space Vertigo lesz.

gardaland olasz 01

forrás: gardaland.it


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.