Hirdetés

Kibocsátásmentes, teljesen elektromos technológia megvalósítása a távolsági buszközlekedésben.

 
  A következő négy évre kitűzött cél: a távolsági buszok teljes mértkében elektromos meghajtásának kifejlesztése, amit a német Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium finanszíroz. + A teszt része két elektromos meghajtású prototípus autóbusz, amelyeket valós üzemeltetési körülmények között vizsgálnak. A cél a technológia bővítése, a gyártás során a Flix folyamatosan vizsgálja a teljesítményt. + A Flix részvétele a projektben a FlixBus hosszú távú elképzelésébe illeszkedik, hiszen a FlixBus flotta szén-dioxid--kibocsátásának fokozatos csökkentésével mindenki számára környezetbarátabb közlekedési módokat kíván biztosítani. + Kutatók és üzemeltetők egyesítik erőiket: a KIT (Karlsruhei Műszaki Egyetem), a Mannheimi Egyetem és a Kaiserslautern-Landau Rajna-vidék-Pfalz Műszaki Egyetem (RPTU) a kiválasztott kutatási partnerek. Budapest, 2023. március 3. - A Flix részt vesz a Daimler Buses OEM által vezetett projektben, amelynek célja, hogy a következő négy évben nagy teljesítményű, teljesen elektromos meghajtást fejlesszen ki a távolsági buszok számára. A német Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium a projekt finanszírozását már parlamenti határozattal biztosította. „Hiszünk az autóbuszos utazás szén-dioxid-semlegességében, mint az utazás teljes mértékű széndioxid-mentesítésének megoldásában.
 flixbus
  A kezdetek óta folyamatosan arra törekszünk, hogy csökkentsük környezeti hatásunkat azáltal, hogy alternatív meghajtásokat keresünk, és a szén-dioxidkibocsátásunk kompenzálását segítjük elő. A Daimler Bus-szal és megbízható kutatási partnereinkkel, most újabb mérföldkövet tudunk megtenni a mobilitás átalakításáért. Célunk, hogy zöld, technológiaalapú és mégis megfizethető utazási megoldásokat kínáljunk mindenkinek a világ felfedezéséhez." – mondta André Schwämmlein, a Flix alapítója és vezérigazgatója. A Flix mellett a Daimler Buses és Németország legjelentősebb technológiai kutatási és oktatási intézményei, a KIT (Karlsruhei Műszaki Egyetem), a Mannheimi Egyetem és a Rheinland-Pfälzische Technische Universität Kaiserslautern-Landau dolgoztak együtt. Úton a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése felé: a technológia mint a környezetvédelem katalizátora A projekt keretében a Flix, a Daimler Buses és a kutatási partnerek célja, hogy felszámolják az alternatív meghajtás technológiai akadályait, amelyek gátolják a távolsági közlekedést. A legnagyobb kihívást a hosszú távú hatékonyság és az üzemeltetési rugalmasság ötvözése jelenti, úgy, hogy közben biztosítsuk a töltési lehetőségeket és a megfelelő kapacitást az utasok és a poggyászok számára. Ezen technológia kifejlesztéséhez a partnerek olyan átfogó megközelítést alkalmaznak, amely számos tényezőt vesz figyelembe. A meghajtást olyan kulcsfontosságú paraméterek szem előtt tartásával tervezik meg, mint az energiafogyasztás, a hatótáv, a vezetési teljesítmény és az akkumulátor élettartama, amelyet aztán a költséghatékonysággal, a környezeti hatással és a mai buszpiacon való általános alkalmassággal hoznak összhangba.
flixbus m
  A végleges elképzelés értékelését követően két prototípus hajtóművet építenek be a kísérleti autóbuszokba, és valós üzemi körülmények között tesztelik őket. A teszteredmények jóváhagyását követően ezen járművek gyártása lesz a kiindulópontja a teljes mértékben elektromos meghajtású távolsági buszok költséghatékony gyártási folyamatának. A Flixnek a folyamat során végig meghatározó szerepe lesz, hiszen jelenlegi flottája adatbázisként fog szolgálni a távolsági vonalak reprezentatív üzemeltetési ciklusainak levezetéséhez, és a Flix azonnal értékelni fogja a tervezett megoldások üzemeltetési tulajdonságait, hogy már a projekt készítése során elvégezze a távolsági akkumulátoros elektromos buszokra való esetleges átállással kapcsolatos feltételezéseket. Emellett a Flix részt vesz a demonstrációs járművek valós üzemeltetési körülmények közötti hitelesítésében is. A Flix úttörő szerepet játszik az alternatív meghajtásokban a távolsági buszközlekedésben Átlagosan egy 400 km-es távolsági autóbuszos utazás során utasonként 6,6 kg szén-dioxidkibocsátást lehet megtakarítani azáltal, hogy a személygépkocsikról távolsági buszokra váltunk. Továbbá, míg egy Münchenből Berlinbe tartó buszos utazás körülbelül 15,6 kg szén-dioxidkibocsátással jár, addig egy repülőút ugyanezen az útvonalon nagyjából 143 kg szén-dioxidkibocsátást eredményez. Ezért a távolsági buszok már viszonylag fenntartható utazási módnak számítanak. A távolsági buszflották teljesen szén-dioxid-semleges üzemeltetésére azonban még mindig nincs gyakorlati megoldás, ezért a Flix különböző megoldásokat tesztelt, hogy felgyorsítsa a szén-dioxidmentesség felé vezető útját: többek között Franciaországban és Németországban végeztek e-Bus kísérleti projekteket, majd a vállalat napelemeket tesztelt és elindította az első biogázzal működő FlixBusokat. Mivel a Flix nyitott a technológiára, és a jövőben a különböző technológiák keveredésére számít kiterjedt hálózatában, a HyFleet finanszírozott projekt keretében hidrogén üzemanyagcellás autóbuszok fejlesztésében is részt vesz.
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.