Hirdetés

A téli hónapokban mivel lehet feldobni egy egyébként is esedékes utazást?Jöjjön egy összefoglaló a legérdekesebb európai fesztiválokról!

 

 

  • Menton, Franciaország, Citromfesztivál: A Francia Riviéra egyik legérdekesebb helyszínén, Côte d'Azur (Azúrt Parton) rendezik meg a Féte du Citron fesztivált, ami azokra az időkre való visszaemlékezés, amikor ez a régió volt a világ legnagyobb citromtermelője. A fesztivál otthona Menton, és februárban kerül megrendezésre. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy rengeteg a felvonulás, közben a levegőben száll a citrusok illata. A legérdekesebb dolog viszont egyértelműen a várost elárasztó citromszobrok tömege. Az idei február 15-től március 3-ig fog tartani. Nizza és a Côte d'Azur - a Francia Riviéra legfőbb látnivalói 

  • Lerwick, Skócia, Up Helly Aa: Ez Európa legfontosabb tűzfesztiválja, és ez részben visszaeredeztethető a viking múltra, a helyiek pedig nagyon büszkék erre. A Shetland-szigetek csak 1472-ben lettek Skócia részei, és akkor is csak mint hozomány. Az 1800-as évek elején kezdődött el az a szokás a helyi fiatalok körében, hogy karácsonykor fegyvereket sütöttek el, robbantgattak és égő hordókat gurították a város utcáin. Ennek a továbbgondolása az a 20. században kezdődött szokás, hogy vikingnek öltözve fáklyával végigvonulnak a városon. A fesztivál csúcspontja az, hogy a vonuló menet magával húz egy viking hajót is, amit vízre eresztenek a kikötőben, majd meggyújtják. Ezt reggelig tartó tánc és mulatozás követi.


legjobb karnevalok europa


  • Velence, Olaszország, Velencei Karnevál: A világ egyik legszebb városa híres a minden évben megrendezett karneváljáról, ami februárban esedékes. Két hétig Velence felveszi legjobb arcát, és a belsőbb részek a Szent Márk térrel együtt egy hatalmas téli jelenetté változik. Bár már pár napja elkezdődött a mulatság, 25-ig könnyűszerrel ki lehet utazni, hogy megtapasztaljuk, milyen érzés a világ leghíresebb karneváljának részese lenni. (Érdekesség, hogy a karnevál a 18. században élte a fénykorát, mikor is az európai nemesek azt előszeretettel látogatták.) Olaszország legszebb karneváljai 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.